"НЕОПХОДНО ПРВО ДА СЕ СХВАТИ КО ЈЕ ТО УРАДИО" Потпредседник Владе Русије - Оспособићемо „Северне токове“ за рад

Новости онлајн

02. 10. 2022. у 15:40

МОГУЋНОСТИ за обнову рада гасовода „Северни ток“ и „Северни ток 2“ ће бити пронађене, изјавио је у интервјуу телевизији „Росија 1“ потпредседник владе Русије Александар Новак.

НЕОПХОДНО ПРВО ДА СЕ СХВАТИ КО ЈЕ ТО УРАДИО Потпредседник Владе Русије - Оспособићемо „Северне токове“ за рад

Фото АП

- Таквих хаварија није било. Свакако постоје техничке могућности да се инфраструктура обнови, за то је потребно време и одговарајућа средства. Сигуран сам да ће се пронаћи адекватне могућности - рекао је он.

Новак је додао да је неопходно да се прво схвати ко је то урадио, као и да је Русија сигурна да су за то заинтересоване земље које су раније изражавале негативне ставове према гасоводу.

- И Сједињене Америчке Државе и Украјина и Пољска су све време говориле о томе да та инфраструктура неће радити и да ће они све учинити како би се то остварило. Зато је то потребно озбиљно схватити“, нагласио је Новак.

Компанија „Норд стрим 2 АГ“ обавестила је Данску енергетску агенцију да се тренутно стабилизовао притисак у гасоводу „Северни ток 1“, што указује на то да је цурење гаса престало.

У понедељак 26. септембра су се истовремено догодили инциденти на два руска извозна гасовода у Европу. Према информацијама власти Данске и Шведске, откривена су два цурења гаса на „Северном току“ и једно на „Северном току 2“ код острва Борнхолм. Немачка, Данска и Шведска не искључују циљану саботажу.

Руска страна званично је затражила информације од Данске о ванредној ситуацији на „Северном току“ чим се сазнало за инцидент. Данске власти су обавестиле Русију о експлозијама на месту цурења гаса. Оператор „Северног тока“, компанија „Норд стрим АГ“, известио је да је ванредна ситуација на гасоводима невиђена и да је немогуће проценити време поправке.

Рад гасовода „Северни ток“ обустављен је крајем августа због проблема са ремонтом „Сименсових“ турбина изазваних санкцијама Запада. Међутим, гасовод је остао напуњен гасом.

БОНУС ВИДЕО: 

Јунак спасао Скопље од нових жртава: Ко је био Максим који је први подвижник Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ДРВЕНИ крст, потпуно избледео од кише и сунца, привлачи пажњу пролазника који су пролазили поред гроба на Топчидерском гробљу у Београду. У питању је гроб чувеног "Чика Мигета", односно неправедно заборављеног глумца Милана Срдоча.

06. 12. 2022. у 21:24

Коментари (1)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону