"БИЋЕ ТЕШКО ИЗБЕЋИ НЕСТАШИЦУ": Немачка домаћинства и компаније користили превише гаса током протекле недеље

Novosti online

30. 09. 2022. у 01:01

НЕМАЧКИ регулатор мреже упозорио је да су домаћинства и компаније користили превише гаса током протекле недеље пошто су температуре пале на нивое који су нижи од просека за ово доба године, и рекао је да су потребне уштеде од најмање 20 одсто како би се спречио недостатак енергената ове зиме.

БИЋЕ ТЕШКО ИЗБЕЋИ НЕСТАШИЦУ: Немачка домаћинства и компаније користили превише гаса током протекле недеље

Фото: Shutterstock/Илустрација

Потрошња гаса је била знатно изнад просека, повећавши се за 14,5 одсто у поређењу са просеком од 2018. до 2021. године, саопштио је у четвртак "Бундеснетзагентур", који је први пут објавио недељне податке.

Клаус Милер, председник агенције, назвао је те бројеве "веома отрежњујућим". "Без значајних уштеда, такође у приватном сектору, биће тешко избећи несташицу гаса ове зиме", додао је он.


Приватни потрошачи и мала предузећа чине око 40 одсто немачке потрошње гаса и користе гориво углавном за грејање. Индустријски корисници, који чине преосталих 60 одсто, смањили су потрошњу за 22 одсто у августу, а њихова употреба је прошле недеље била "очигледно испод просека", саопштила је мрежна агенција, а преноси "Блумберг".

БОНУС ВИДЕО: Титова вила од 50 милиона долара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу