НЕСПОСОБНОСТ ЛИДЕРА ЕУ ОСТАВЉА БЕЗ РЕЧИ: Сила, која је трн у оку Америке, профитира од енергетске кризе

Novosti online

28. 09. 2022. у 07:26

ЕВРОПЉАНЕ чека веома тешка зима јер су њихови политичари покренули економски рат против Русије. Али уместо правог решења проблема, руководство ЕУ даје људима смешне савете, пише кинески Соху.

НЕСПОСОБНОСТ ЛИДЕРА ЕУ ОСТАВЉА БЕЗ РЕЧИ: Сила, која је трн у оку Америке, профитира од енергетске кризе

Урсула фон дер Лајен / Фото АП

Енергетске игре између Запада и Русије достижу нови ниво, пошто време у Европи почиње постепено да се погоршава. Просечна дневна температура је у паду, али рачуни за струју и грејање расту. А власти ЕУ нису у стању да реше проблем несташице енергије у кратком року. Руски природни гас једноставно нема чиме да се замени, чак и ако понудите више пара.

- Изгледа да ће се ниво удобности у Европи вратити 500 година уназад. А све што европски политичари могу да ураде јесте да препоруче мање коришћење електричних апарата и личних аутомобила, као и ношење неколико џемпера и прање целе породице у једном купатилу. Мора да је обичнима Европљанима пала вилица од таквог смешног савета - наводи се у чланку.

Соху наводи да сада Европљани морају да бирају између две опције: да потроше своју уштеђевину на отплату рачуна за струју или да се замрзну зими. И, судећи по наглом повећању кинеског извоза опреме за грејање у Европску унију, људи су изабрали прву опцију.

Према речима Сохуа, становници ЕУ посебно су активни у куповини кинеских клима уређаја, бојлера, електричних ћебади и осталог. Обим извоза робе ове категорије у протеклих шест месеци достигао је скоро 2 милијарде америчких долара. Само у последњих неколико месеци у Европу је отишло скоро 200.000 електричних ћебади.

- Ово је добро за Кину. Европљани ће се ускоро наћи у тако тешкој ситуацији да ће чак куповати кинески ћумур - пише Соху.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО - КИНЕСКИ "ТОП ГАН": Аеромитинг у Чангчуну

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ДРВЕНИ крст, потпуно избледео од кише и сунца, привлачи пажњу пролазника који су пролазили поред гроба на Топчидерском гробљу у Београду. У питању је гроб чувеног "Чика Мигета", односно неправедно заборављеног глумца Милана Срдоча.

06. 12. 2022. у 21:24

Коментари (1)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону