"ЧЕКА НАС ПАКЛЕНА ЈЕСЕН" Вучић: У овом тренутку немамо проблем са гасом, али желим да обезбедимо довољно струје

Novosti online

12. 08. 2022. у 21:59

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да нам следи паклена јесен, и да је струја данас на берзи у региону 440 евра по мегават сату.

ЧЕКА НАС ПАКЛЕНА ЈЕСЕН Вучић: У овом тренутку немамо проблем са гасом, али желим да обезбедимо довољно струје

Фото: Printscreen ТВ Прва

- Цене тренутно нису нормалне. Седам или осам пута веће од нормалних цена. Зато су Немци донели одлуку да ниједан стан не сме да буде топлији од 19 степени. То је озбиљна земља, ми морамо да гледамо шта раде они. Бесмислено је да имамо 23 или 24 степена, то није нормално. Немамо ми у овом тренутку проблема са гасом, али ја желим да ми обезбедимо довољно струје. Али ми и даље немамо одговор Руса за ТО Панчеви и ТО Зрењанин. Ако ми то напунимо гасом да нам то прави струју. То су огромне уштеде, на само једном степену хладнијег грејања. Ми тим уштедама обезбеђујемо вишкове гаса, и за друге делове Србије - казао је он.

- А угаљ отишао у небеса. Сећате се када су сви тражили да се укине угаљ. А сада им кажем хвала Богу што смо имали то "ђубре". Нисам их ја ни послушао за литијум, али и даље сматрам да је то моја највећа грешка. Направили смо велику грешку. Ми смо једини народ који се одрекао своје нафте, које су стране службе лажима преко медија натерале да се одрекну богатства. То је класичан пример како су стране службе успеле да униште нешто што је могло да буде квантни скок за Србију. Они су се тукли међу собом да ли ће Рио Тинто или нека друга компанија. Зато што је наш литијум најквалитетнији - казао је он.

Вучић истиче да неће да се улагује народу и да лаже.

- Ја нападам себе, не политичке противнике. Тачно видите како вам се, попут савршене олује, све доведено до тога да вам растуре земљу. Ја се и дан данас једем због те одлуке. Лозница је цела могла да процвета. Читава Мачва. Могли су да имају буџет 200 милиона евра, да бацају паре. И да уместо реалних 80.000 људи колико имају, да имају 150.000 људи. Морате да питате следећу Владу да ли је одлука о забрани ископавања литијума финална - рекао је Вучић.

Он додаје да ће инфлација на годишњем нивоу бити око 9,8 одсто, а да ће растом пензија од 22 одсто.

- Не заборавите да је ово трећа година ковида и година рата. Па у праву су пољопривредници. Јесте ли ви видели онај возни парк трактора испред зграде Бановине у Новом Саду. Нови Фергусони, које смо ми субвенционисали. Баш сам био поносан. Али су у праву по питању цене ђубрива, али то зависи од цене гаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (14)

ОКАНОВИЋ ТОКОМ РАТА ЖИВЕО У ЛАЗОВИЋЕВОМ ДОМУ: Због онога што је учинио за мене, првом сину сам дао име Данило