ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ ЗА ФРАНЦУЗЕ КОЈИ НЕ ШТЕДЕ СТРУЈУ: За овакав пропуст издвојићете чак 750 евра

ББЦ

25. 07. 2022. у 16:54

ФРАНЦУСКА министарка енергетске транзиције Ањес Паније-Рунаше наложила је продавницама у земљи да, када им ради клима, затварају врата, као и да смање употребу неонске расвете.

ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ ЗА ФРАНЦУЗЕ КОЈИ НЕ ШТЕДЕ СТРУЈУ: За овакав пропуст издвојићете чак 750 евра

Фото Танјуг/АП

Како пише ББЦ, таква правила су већ уведена у неким деловима Француске, а министарка је најавила да ће то правило ускоро важити у целој земљи.

Продавнице које буду укључивале климе и држала врата отворена, биће кажњене са 750 евра.

"Апсурдно је остављати врата отвореним док се простор климатизује", рекла је министарка и најавила да ће наредних дана издати два декрета о непотребном трошењу енергије.

"Првим ћемо забранити употребу светлећих реклама, и то сваког дана од 1:00 до 6:00 сати, без обзира на величину града у којој се фирме налазе. Другим ћемо продавницама забранити отварање врата док хладе или греју своје просторије", рекла је Паније-Рунаше.

Забрана употребе светлећих реклама, углавном неонских, већ је на снази у градовима који имају мање од 800.000 становника. Забрана не важи за аеродроме и станице јавног превоза.

Европска унија се припрема за евентуални прекид испорука руског гаса и енергената, а британска компанија Шел (Схелл) недавно је саопштила да није немогуће да се у ЕУ уведу ограничења на употребу енергије.

Унија се због рата у Украјини мучи с допремањем гаса из Русије и порастом цена енергената.

Као и значајан део Европе, Француска се тренутно налази у јеку врелог таласа, што је довело до повећања потребе за клима уређајима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (2)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима