"КУПИЋЕМО РУСКОГ ДИЗЕЛА КОЛИКО ГОД МОЖЕМО": Једна земља направила јасан избор - Москва главни добављач

Танјуг

12. 07. 2022. у 22:24

БРАЗИЛ настоји да купи што више дизел горива од Русије, рекао је данас бразилски министар спољних послова Карлос Франка, не дајући више детаља о трансакцијама.

КУПИЋЕМО РУСКОГ ДИЗЕЛА КОЛИКО ГОД МОЖЕМО: Једна земља направила јасан избор - Москва главни добављач

Фото: Shutterstock/Википедија/Илустрација

- Морамо се побринути да имамо довољно дизела за бразилску пољопривреду и, наравно, за бразилске возаче - рекао је Франка током посете Уједињеним нацијама у Њујорку, преноси Ројтерс.

Он је додао да због тога Бразил тражи "поуздане добављаче дизела, а Русија је један од њих", као и да његова земља тражи да од Москве купи дизел горива "колико може".

Ројтерс истиче да није одмах било јасно како ће Бразил купити руски дизел а да се не суочи са санкцијама Запада, наметнутим Москви због операције у Украјини.

На питање да ли је дошло до било каквих проблема са Западом око плана куповине дизела од Русије, Франка је рекао да није.

- Русија је стратешки партнер Бразила у БРИКС-у - рекао је он, мислећи на групу коју чине Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка, блок који се, како наводи Ројтерс, види као моћна алтернатива Западу у настајању.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Чеченски специјалци на дефилеу у Грозном

БОНУС ВИДЕО: ДЕЈСТВО БОРБЕНЕ АВИЈАЦИЈЕ - СУ-25 уништавају сакривене украјинске положаје

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРЕЋУ НАШАО КРАЈ 20 ЛЕТА МЛАЂЕ Жена Микија Манојловића је позната глумица: Ни сањао нисам да ће ми постати животна љубав (ФОТО)