КАО ШТО ЈЕ ДОГОВОРЕНО СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВУЧИЋЕМ: Фијат пустио налог за уплату отпремнина радницима

Новости онлине

29. 06. 2022. у 17:02

КАО што је на састанку са председником Републике Александром Вучићем у суботу 24. јуна договорено, Фијат је данас пустио налог банкама за уплату отпремнина радницима од 790 евра по години радног стажа у Фијату и 500 евра по години стажа за рад у компанији Фијат пластика.

КАО ШТО ЈЕ ДОГОВОРЕНО СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВУЧИЋЕМ: Фијат пустио налог за уплату отпремнина радницима

Фото Танјуг

После неколико рунди разговора са председником Србије Александром Вучићем и државним врхом о спорним питањима због којих су протестовали, радници "Фијата" су задовољни постигнутим договором.

И председник Вучић је истакао 26. јуна да је задовољан разговором са радницима, који су, како каже, били врло рационални.

Документа

Документа

Председник Самосталног синдиката "Фијат пластик" Зоран Миљковић рекао је за "Новости", да се за одлазак на рад у неку од "Стелантисових" фабрика у иностранству пријавио тек око 130 људи. Он указује да се, након договора са државним врхом, део пријављених одјавлјује, јер сад хоће да узму отпремнине. Како истиче, мали број људи жели да ради у Словачкој.

И председник Вучић је више пута истицао да је за њега спорно време које би радници требало да проведу у иностранству на обуци.

- Не можете да ме убедите да обука траје 24 месеца. Можда можете да ме убедите да обука траје три, шест месеци, можда и годину дана, али 24 месеца, тешко. Вероватно у тим земљама фали обучене радне снаге - рекао је председник током обраћања у суботу, након састанка са радницима.

Према Миљковићевим речима, са државним врхом је договорено да ће запослени, који неће да иду ван Србије или да пређу да раде у друге компаније у околини Крагујевца, добити отпремнину од 790 евра по години стажа и накнаду од Националне службе за запошљавање од око 17.000 динара, као и плаћене доприносе.

Документа

Документа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ И У ОБИЉУ ЗЕЛЕНИЛА: Чувени хотел из ланца надалеко познатог по квалитету и доброј услузи