ПЕТКОВИЋ ОТВОРИО НОВИ ПОГОН ФАБРИКЕ "ЈУМКОС" У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Отварање нових радних места приоритет Канцеларије за КиМ

Новости онлајн

27. 06. 2022. у 14:14

ДИРЕКТОР Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић, који поводом Видовдана борави у дводневној посети покрајини, отворио је данас нови погон фабрике "Јумкос" у Зубином Потоку, а потом обишао и централу и радни погон фабрике.

ПЕТКОВИЋ ОТВОРИО НОВИ ПОГОН ФАБРИКЕ ЈУМКОС У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Отварање нових радних места приоритет Канцеларије за КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију

У отварање и покретање производње погона у насељу Брњак Канцеларија за Косово и Метохију инвестирала је 69 милиона динара, а посао ће добити још 24 жене из општине Зубин Поток, док је у комплетну фабрику држава инвестирала 110 милиона динара. Он је потом са председником Српске листе Гораном Ракићем и председником Привременог органа општине Зубин Поток Срђаном Вуловићем обишао и централу фабрике и радни погон у ком је упослено 55 жена.

Након обиласка, Петковић је истакао да је отварање нових радних места приоритет Канцеларије за КиМ. 

Канцеларија за Косово и Метохију

- Овде смо једним фантастичним поводом и са задовољством могу да кажем да смо у Јумкосу успели да запослимо 79 жена, то значи да се кроз плате тих жена у Зубином Потоку издржава 79 породица.Ово је важна и значајна инвестиција Републике Србије. Укупно смо за овај погон у Зубином Потоку, али и Брњаку издвојили 110 милиона динара и чинићемо све што можемо и убудуће како бисмо обезбедили додатну производњу, самим тим и већи број радних места. Малопре смо чули од представника општине да и поред ових радних места има још простора за 30 жена које могу да се запосле. То вам говори да се овде ради пуном паром, да се има и те како производње, да ћемо када се ради о производњи текстила јачати. Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Републике Србије инвестицијама, улагањима у нова радна места пре свега помажу останак и опстанак нашег народа на КиМ и заустављање одлива, поготово младог становништва. Самим тим јачамо ову општину и останак нашег народа на КиМ - истакао је Петковић.

Канцеларија за Косово и Метохију

 Он је навео да у Зубином Потоку имамо још једну значајну велику фабрику - Симпо.

- За годину дана преко 350 гарнитура намештаја је овде произведено. Тамо у Симпу ради 78 људи. То је значајна и важна фабрика са инвестицијом Владе Србије од 150 милиона динара. Ту не стајемо, наставићемо и даље да се боримо, да се боримо за наш Зубин Поток, за остале општине, не само на северу КиМ, већ свуда где живи наш народ на Косову и Метохији - поручио је Петковић.

Председник Привременог органа Срђан Вуловић захвалио је директору Петковићу, Канцеларији за КиМ, Влади Србије на подршци и значајном улагању у ову општину.

БОНУС ВИДЕО:

ПОЧАСТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Плакета захвалности за Вучића на Росуљама

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИШИЋ НА БРЕГАЛНИЦИ: Како је албанска побуна пензионисала Жућу