ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ОБИЛАЗНИЦИ КОД БУБАЊ ПОТОКА: Ово је жила куцавица не само за Београд, већ и за Србију (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

26. 05. 2022. у 10:53

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је радове на Обилазници која излази на Бубањ поток, Сектор 6, тунел Бели Поток.

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ОБИЛАЗНИЦИ КОД БУБАЊ ПОТОКА: Ово је жила куцавица не само за Београд, већ и за Србију (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Новости

Председник обилази радове

Председник Вучић стигао је на место извођења радова, где је разговарао са присутнима, које је упитао када ће бити завршена Обилазница. Вучић је добио одговор да гледају да заврше до краја године.

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Председник је изјавио како су радови требали да буду готови у септембру и да се касни.

Председник је питао зашто ће радови каснити шест месеци, на шта му је одговор дао директор "Путева Србије" Зоран Дробњак.

- Имамо овде проблем са фекалном канализацијом - рекао је Дробњак.

- А то нисмо знали пре потписивања уговора? - запитао је председник, тражећи објашњење и за то што је од различитих људи добијао различите одговоре на питању о року завршетка радова.

Вучић је упитао да ли радови могу да се убрзају.

- Тунел баш лепо изледа. Дивно изгледа кад овако раде - прокоментарисао је председник.

- Ово је величанствен, чудесан поглед, овим расте српска економија, изместићемо саобраћај, људи ће моћи да дишу боље, живе боље. Ако ово стигнемо да урадимо до краја децембра, то би било чудесно - додаје председник.

- Не знамо какво нам време долази - казао је Вучић и осврнуо се на скок цена нафте и гаса.

- Морамо да се снађемо. Важно је да растемо, радимо, градимо, без стога Србија не може да иде напред - изјавио је председик.

Обраћање председника

- Оно што јесу објективни проблеми јесте једно дивље ромско насеље, које смо успели на један цивилизован начин да решимо. Ова обилазница је жила куцавица не само за Београд, већ и за Србију. Ову обилазницу завршићемо до краја марта, ја бих волео да то буде и раније. За нас од пресудног значаја је да наставимо да радимо и градимо посвећено. Србија мора да гледа у себе, да размишља о свом напретку. Не може да буде повећања плата и пензија ако не радимо. Ускоро ћемо обилазити Моравски, као и Дунавски коридор и друге путне правце-  каже председник.

- У будућности, треба да урадимо следећи сектор према Винчи, правац Лештане-Винча, и мост преко Дунава ка Панчеву, а већ завршавамо пројекат ауто-пута ка Вршцу, радићемо и ка Зрењанину. . све да покријемо брзим саобраћајницама и аутопутевима - рекао је Вучић.

- Мислим да следеће године можемо да завршимо и пут до Пожеге, а онда је то велики посао урађен, то је онда другачија Србија, за разлику од оне коју смо наследили и моћи ћемо да се поносимо - казао је председник.

Фото: Новости

"Шећера имамо довољно да можемо да интервенишемо"

- Данас је у радње стигло 260 тона, спремили смо још 250 тона. Немамо проблема са количинама шећера које имамо. Имали смо проблема са једном фирмом из Колубарског округа и једним тајкуном, неким каматарима, који мисле да је време да зараде велики новац- каже Вучић.

Указао је да је и за неке друге намирнице постојао покушај истог тајкуна да откупи све мислећи да вара државу и избегаца обавезе које постоје.

- Све успевамо да завршимо. Људи не теба да брину. Имамо толике количине шећера да можемо да интервенишемо у сваком тренутку - казао је он.

Апеловао је на грађане да не купују превелике количине како им не би пропадало.

- Не може брашно да стоји годинама, немојмо да бацамо. Молим грађане да купују само што им је потребно - истакао је.

Фото: Новости

О увођењу санкција Русији

- Ми имамо толико баба Ванги, да ми је неко причао да их је толико на политичкој сцени не бих поверовао. Сваки дан се баве глупостима. Прво си говорили да су против санкција у кампањи, ја сам ћутао и водио одговорну политику. После избора су променили политику, кажу да су за санкције. А ми имамо позицију као и пре 90 дана, једина земља у Европи која има потпуно исту, правичну позицију и позицију која је усклађена са највишим интересима државе Србије. То је позиција озбиљности, одговорности,поштовања међународног јавног права и то је српска позиција - рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли ће увести санкције Русији с обзиром да неки политичари у нашој земљи лицитирају са датумом те одлуке.

Поручио је грађанима да се власт у Србији понаша одговорно и да им нису потребна велика заклињања.

Политичарима који прогнозирају да ће увести санкције Русији, Вучић поручује да мање буду баба Ванга, а мало више одговорни политичари који ће се бавити потребама свог народа.

- Ми политику не мењамо, водимо је одговорно, а људи ће на крају видети резултат. Не заборавите да су они рекли још 3. априла увече да ћу да уведем санкције и шта је било са 3. априлом, сада ће 3. јун? - запитао је Вучић.

Фото: Новости

О увредама на рачун Ане Брнабић

Председник је казао да напади на премијерку Ану Брнабић из Хрватске много више говоре о онима који је нападају, него о њој.

- Када хистерија настане, ту нема озбиљних аргумената. Када вређате Ану Брнабић онако јадно и на личној основи, много више говорите о себи, него о њој - казао је Вучић одговарајући на питања новинара о Милановићевим увредама на рачун премијерке Србије.

- Много је важно да се покаже да ратни злочини не могу да остану некажњени, а све остало, све те политичке игре, вриска, дрека, хистерија, никоме нису нарочито битне.

Фото: Новости

"Ми нисмо никад уводили санкције свом народу"

Вучић је изјавио да није тачно да су они који су сада на власти уводили санкције Републици Српској 1994. године.

- Само још нешто да кажем око санкција, видео сам да су неки нови посланици говорили да су на власти они који су 1994. увели санкције Републици Српској. Само желим да кажем да лажу, пошто су тада, или бар ја који сам тада ушао у политику, били апсолутно против тога и најжешћи у опозицији. И никада санкције нашем народу нисмо уводили - казао је.

Фото: Новости

Вазговор са Путином у недељу у 11 часова

Председник је рекао да ће са руским председником Владимиром Путином разговарати у недељу у 11 часова.

Вучић је, коментаришући изјаву Срђана Миливојевића да ће ускоро уследити „спасиба на дружби“, казао да ће тога свакако бити јер ће разговарати са Путином, као и да се обојица увек пристојно понашају и поздрављају и захваљују.

- Тај који је то рекао не зна ниједан језик - казао је он.

Вучић је, осврнувши се на осмехе и подсмехе појединаца у вези разговора са Путином, најавио да ће се с њим чути у 11 сати.

- Свака прича, измишљотина, све им падне у воду, свака лаж, баш их брига, сутрадан наставе са новим, а народ мора да живи и гледа ко је тај који ће да брине, да се понаша одговорно и озбиљно - додао је он.

- Са Путином ћу имати добар, одговоран, коректан разговор. Разговараћемо о даљој сарадњи Србије и Русије, гасном споразуму, али и о свим другим питањима - истакао је Вучић.

Председник је најавио да ће ускоро бити важних посета из Европе, света, али и Руске федерације.

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАТИ СЕ БОРИЛА КАО ЛАВИЦА: Мама Наташе Миљковић у затворској болници, тата у новинама - а она је живела сама са собом