"ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО ДОБИТИ ФЕР ЦЕНУ ГАСА": Вучић о разговорима са Русијом

Novosti online

25. 05. 2022. у 20:00

КАДА је реч о предстојећем разговорима са Руском Федерацијом о гасу, можда и са председником Владимиром Путином, као и која је цена гаса прихватљива за нашу привреду, председник Србије Александар Вучић каже да не може да инсистира на томе.

ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО ДОБИТИ ФЕР ЦЕНУ ГАСА: Вучић о разговорима са Русијом

Фото ЕПА

- Наша цена гаса после 31. маја би била на тржишту преко 1.000, са транспортом и посредницима 1.300 долара по хиљаду кубних метара, 1.200 или 1.300 долара, то су огромне цене. Верујем да ћемо добити фер цену, увек смо од наших руских партнера имали фер цену, увек смо имали сигурност у снабдевању. За нас оно што је било делимично проблем су количине, верујем да ћемо количине овога пута решити и ја се уздам у то, немам никаквих сумњи да ће резултат могућег разговора бити добар - поручује Вучић

Истиче да је наша ситуација свакако тешка, као и да морамо да уложимо много новца како бисмо закупили и напунили капацитете у Мађарској

- Сада вероватно морамо да купимо и овај скупљи гас и да будемо сигурни за зиму и да увек имамо довољно гаса да повучемо, али остаје да направимо заједно са нашим мађарским пријатељима управо све то - наводи Вучић.

Навео је да га је министар финансија Синиша Мали обавестио о разговорима са мађарским министром спољних послова и трговине Петером Сијартом, као и да су они стварно спремни и да смо конкретизовали наше разговоре.

- Хоћу да их потврдим када се вратим у Београд и хоћу да имам и то као елемент у разговору са председником Путином. Верујем да ћемо разговарати и о ситуацији у Украјини, о нашим билатералним односима и многим пројектима које имамо заједнички. Много тема имамо које треба да размотримо са руским председником и верујем да ћемо имати коректан и добар разговор - закључио је Вучић у интервјуу за РТС.

БОНУС ВИДЕО - ФК-3 ИЗБЛИЗА: Погледајте како изгледа најновије појачање Војске Србије

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)