ПОЛИТИКА ДОБИЛА НОВОГ ВЛАСНИКА: Медиа 026 купила 50 одсто најстаријег дневног листа

Novosti online

25. 05. 2022. у 12:22

КОМПАНИЈА Медиа 026 купила је 50% удела у компанији Политика новине и Магазин (ПНМ) од физичког лица Александра Трбовића, а нови сувласници истичу да ће настојати да очувају и унапреде бренд најстаријег дневног листа на Балкану, те да неће вршити утицај на уређивачку политику.

ПОЛИТИКА ДОБИЛА НОВОГ ВЛАСНИКА: Медиа 026 купила 50 одсто најстаријег дневног листа

Фото: П. Милошевић

У компанији наглашавају да су свесни велике одговорности коју сувласништво у листу Политика носи са собом, с обзиром на то да је реч о озбиљном и утицајном дневном листу, који деценијама чува поверење читалаца, и који се сматра једном од националних институција.

У складу са тим, истичу да ће инсистирати на високим професионалним стандардима, захваљујући којима је Политика већ деценијама увек корак испред других. Управо у томе виде и велики потенцијал, на коме ће, како кажу, радити у будућности.

Фото: Приватна архива

У власништву компаније Медиа 026 се налази и дневни лист Вечерње Новости, а у компанији наглашавају и да им је циљ да се постигне финансијска стабилност у пословању компаније ПНМ, као што је то успешно постигнуто са листом Новости, који је претходно био неликвидан скоро једну деценију.

Овом трансакцијом је 50% власништва Политике, најстаријег и најутицајнијег дневног листа у овом делу Европе, отишло у руке домаће фирме, која годинама успешно води један значајан медијски бренд. Куповином ПНМ биће решен деценијски проблем нетранспарентног власништва Политике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)