ЦЕНЕ ГАСА ОГРАНИЧЕНЕ: Влада донела мере о снабдевању енергентом

Танјуг

19. 05. 2022. у 20:48

ВЛАДА Србије је усвојила Уредбу о привременој мери ограничавања цене гаса и надокнади разлике у цени природног гаса набављеног из увоза или произведеног у Републици Србији у случају поремећаја на тржишту природног гаса.

ЦЕНЕ ГАСА ОГРАНИЧЕНЕ: Влада донела мере о снабдевању енергентом

Фото: Б. Марчета

Циљ Уредбе је отклањање последица скока цене природног гаса као начин ублажавања последица енергетске кризе, а у циљу заштите привреде и грађана који су упућени на коришћење овог енергента. Како би се обезбедило нормално снабдевање свих потрошача природним гасом, неопходно је да се обезбеди право на надокнаду разлике у цени природног гаса набављеног из увоза и цене природног гаса из увоза која се користила за обрачун цене за даљу продају снабдевачима, јавним снабдевачима и крајњим купцима за новембар 2021. године.

На седници је усвојена и Уредба о обвезницама система енергетског менаџмента и то јединице локалне самоуправе и градске општине са више од 20.000 становника, други органи и организације Републике Србије нарочито узимајући у обзир површину и врсту објекта који користе. У јавном сектору се очекује смањење трошкова за енергију и енергенте у буџету од око 46,3 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАХАРОВА: Џонсонова изјава је монструозна - мрачно, недуховито и веома вулгарно