РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА КОКИН БРОД-ПРИБОЈСКА БАЊА: Министар Момировић се уверио у квалитет посла

А. Ровчанин

17. 05. 2022. у 17:28

РАДОВИ на реконструкцији државног пута Кокин Брод-Прибојска бања, у дужини од 27 километара, у пуном су јеку.

РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА КОКИН БРОД-ПРИБОЈСКА БАЊА: Министар Момировић се уверио у квалитет посла

Фото: А. Р.

Највише људства и механизације ангажовано је на потезу од Радоиње према Кратову, где је у току постављање завршног слоја асфалта. У динамику посла и квалитет радова уверио се и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, који је обишао целу трасу пута у пратњи извођача радова и челних људи општина Нова Варош и Прибој.

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод - Прибојска Бања почели почетком септембра прошле године, изводе их фирме „Нови Пазар пут“ и „Путеви Ужице“. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић навео је да очекује да ће реконструкција пута бити завршена до краја године.

- Иако су избори прошли ми не заустављамо инвестиције. Нећемо стати са борбом за бољи живот наших грађана. Очекујем да до краја године завршимо ову трасу пута. Жавршили би смо је и раније али имамо проблема са клизиштем и изградњом мостова, у сваком случају 80 процената радова ће бити завршено током наредна два месеца – уверава министар Момировић.

Народни посланик Крство Јањушевић нагласио је да упркос тешким безбедносним и економским условима, држава налази начин да одржи снажну економију.

- Из снажне економије су све ове машине које се налазе овде заједно са вредним радницима, као и на многим другим градилиштима широм земље. У времену када у свету многе моћне државе саветују своје грађане да смање потрошњу горива, штеде енергију, наш председник и наше руководство налази начин да сачува мир, и да Србија настави да буде велико градилиште како је била пре кризе и рата у Украјини – наглашава Јањушевић.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да се овим инфраструктурним радовима на саобраћајници Кокин Брод - Прибојска Бања олакшава долазак нових инвеститора у овај крај. Он је навео да је током последње посете председника државе Прибоју договорено низ инфраструктурних пројеката, чија реализација се тек очекује.

Фирма “Нови Пазар пут” завршиће до 28. јуна све уговорене послове на овој деоници пута, наводи директор тог грађевинског предузећа Александар Грбовић.

- Ми смо по налогу Јавног предузећа Путеви Србије дошли да помогнемо колегама из Ужица, због кратког рока и обимног посла. Зима нас је мало успорила, међутим сада радимо пуним интензитетом. Као што смо планирали до 28. јуна завршићемо наш део посла, а то је санација 10 километа пута – каже Грбовић.

Комплетну санацију пута од Кокиног Брода до Прибојске Бање, вредну више од осам милиона евра финасира држава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

40 ГОДИНА ЧУВАЛИ ЈЕЗИВУ ТАЈНУ У ШУПИ: Отац и син починили незапамћен злочин - полицајци били у шоку после открића (ВИДЕО)