СПРЕМИТЕ СЕ ЗА УЖИВАЊЕ У ПРВОМАЈСКИМ ПРАЗНИЦИМА: Мирјана Бобић и Филип Ћирић поручују - без 100% домаћег и свежег меса нема доброг роштиља

Promo

30. 04. 2022. у 10:00

БАШ као и за Васкрс, првомајски празници су прилика да се мало опустимо и уживамо у времену са породицом.

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА УЖИВАЊЕ У ПРВОМАЈСКИМ ПРАЗНИЦИМА: Мирјана Бобић и Филип Ћирић поручују -  без 100% домаћег и свежег меса нема доброг роштиља

Фото: Промо

И наравном празнично уживање није потпуно без празничне трпезе. Било у природи, викендици, или код куће, 1. мај је традиционално прилика да уживамо у месу са роштиља. А захваљујући компанијама ИДЕА, Рода и Mercator можемо да уживамо у  свежем и домаћем месу.

Mercator-S у свом систему од 210 месара у свим Идеа продавницама, Рода маркетима и Mercator хипермаркетима потрошачима нуди само 100% домаће месо које је 100% узгајано на највећим домаћим фармама са дугом традицијом, искључиво храњено храном из наших фабрика сточне хране и где је 100% контролисан целокупан процес, од узгоја до превоза.

Било да волите пилетину, ражњиће, свињска ребарца, уз тартуфе, поврће, или пазарске уштипке, спремите свршенство и праву малу кулинарску симфонију у којој ће да уживају сва чула. А како ћете све то да направите, показаће вам Мирјана Бобић Мојсиловић, позната списатељица и љубитељ укуса наших крајева, и Филип Ћирић, један од chef-оva који је својим специјалитетима и префињеним комбинацијама укуса и намирница свој ресторан увео на Michelin-ov водич кроз Београд.

 

Поезија са роштиља: Домаће пиле и летњи тартуфи са српских планина

Сви мислимо да знамо да правимо пилетину, али ИДЕА, Рода и Mercator су заједно са Мирјаном Бобић Мојсиловић, нашом познатом књижевницом и Филипом Ћирићем, chef-om Хома ресторана који препоручује Michelin одлучили да нам покажу да стварност није довољна и да креативност може да се деси свуда, посебно на првомајском роштиљању.

Представљају рецепт за роштиљски специјалитет који је посебно за ову прилику осмислио наш познати цхеф, а открио је и тајне за најбољи укус: само 100% домаће свеже месо јер му знамо, како каже, и историју и географију, али и природу и друштво.

Само за домаће месо поуздано можемо да тврдимо да је свеже, контролисано и квалитетно, зато што је 100% узгајано на највећим домаћим фармама са дугом традицијом, искључиво храњено храном из наших фабрика сточне хране, зато што је 100% контролисан целокупан процес, од узгоја до превоза, нема замрзавања, па месо може за највише 48 сати да стигне од фарме до, на пример, сарме. Али, овога пута, сарму остављамо по страни, а да бисте направили најбољу пилетину са роштиља до сада, послушајте Филипа и Миру.

Мирјана Бобић Мојсиловић: Роштиљ нас је одржао и зато му хвала, али хајде да будемо креативни!

Да је домаће најукусније смо већ некако знали, али сада имамо и потврду једног од наших најбољих chef-оva да без 100% домаћег и свежег меса нема доброг роштиља. Зашто? Зато што једино домаћем месу знамо и историју и географију. Овоме ће вас научити Мирјана Бобић Мојсиловић, наша позната уметница и Филип Ћирић, један од наших најбољих кувара и власник ресторана са Michelin-ovog водича кроз Београд и то у видео рецепту који је „кец у рукаву“ за све оне који желе да одушеве на овогодишњем првомајском роштиљању. Када будете послужили јагњеће ражњиће са патлиџаном и мирочким сиром, сигурни смо да ће и ваши гости уживати попут Мире која зна да стварност није довољна, чак ни за роштиљ и све нас позива да ове године за Први мај будемо креативни.

 

Роштиљ са твистом: Пазарски ћевап уштипци и шумадијски „врц“

Да ли ви волите јела с посебним „твистом“ који убаци његов кувар? Волимо и ми, али нас је Мира све подсетила да је лепше рећи да јела имају, не „твист“ него, онако по српски, „врц“. Ближи се првомајско роштиљање и да бисте ове године били најбољи роштиљ мајстор који ће покупити све похвале гостију, побринули су се ИДЕА, Рода и Mercator. Они су заједно са Филипом Ћирићем, chef-оm познатог Хома ресторана који се налази у Michelin-оvom водичу кроз Београд и Мирјаном Бобић Мојсиловић, књижевницом и уметницом осмислили рецепте од 100% домаћег меса коме једином, како кажу, знамо и историју и географију.

Филип је велики љубитељ домаћих производа и свега што наши мали произвођачи већ традиционално праве, па је овај рецепт посебан и због тога што до свега можете лако да дођете, брзо да припремите и загарантовано тријумфујете као роштиљ мајстор јер - рецепти нису компликовани. Пазарски уштипци већ звуче преукусно, али имају и шумадијски „врц“ који су Филип и Мира представили у видео рецепту.

Mercator-S у свом систему од 210 месара у свим Идеа продавницама, Рода маркетима и Мерцатор хипермаркетима својим потрошачима нуди само 100% домаће месо које је 100% УЗГАЈАНО на највећим домаћим фармама са дугом традицијом, искључиво ХРАЊЕНО храном из наших фабрика сточне хране и где је 100% КОНТРОЛИСАН целокупан процес, од узгоја до превоза. Нема дубоког замрзавања, па месо за највише 48 сати стиже од фарме до, на пример, роштиља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
САД И ТЗВ. КОСОВО ХОЋЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ СРЕБРЕНИЦУ! Председница лажне државе у перфидној игри оптужила Београд

САД И ТЗВ. КОСОВО ХОЋЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ СРЕБРЕНИЦУ! Председница лажне државе у перфидној игри оптужила Београд

ПРЕДСЕДНИЦА лажне државе Косово Вљоса Османи, и поред тога што још нису прескочили последњу станицу ка чланству у Савету Европе - гласање на Комитету министара 17. маја најављује да ће породице несталих моћи да туже Србију Европском суду за људска права за повреду права на живот њихових најмилијих.

29. 04. 2024. у 07:00

Коментари (0)

ШОК: Карлос Алкараз избачен са турнира у Мадриду! Имитирао Надала, па морао да пакује кофере, као и Рафа (ВИДЕО)