"НЕ ДАМ ВАМ ДА ЗЛОУПОТРЕБЉАВАТЕ СМРТ МИЈОДРАГА ТОШКОВИЋА!" Вучевића разбеснело излагање Ракићеве - "Вас треба да буде срамота!"

Новости онлајн

02. 05. 2024. у 13:28

МАНДАТАР Милош Вучевић одговорио је данас током скупштинске расправе посланици Демократске странке Драгани Ракић која је у свом нападу на будућу владу и мандатара злоупотребила име погинулог заставника Војске Србије - Мијодрага Тошковића.

НЕ ДАМ ВАМ ДА ЗЛОУПОТРЕБЉАВАТЕ СМРТ МИЈОДРАГА ТОШКОВИЋА! Вучевића разбеснело излагање Ракићеве - Вас треба да буде срамота!

Фото: Инстаграм/milosvucevic

- Не дам вам да злоупотребљавате смрт Мијодрага Тошковића. То је човек који је 23 године био у Војсци, обављао најтеже и најодговорније послове. Ја сам био у његовој породици, видео супругу и две од три ћерке, био на сахрани и разумео бол те породице. Ко је вама дао за право да то убацујете у јефтин политички контекст. Не дозвољам вам да баците ни промил сенке на ту трагичну смрт и пре свега на бол честите породице Тошковић, супруге Сњежане и три ћерке које су остале и које данас немају супруга и оца. Вас нека је стид што сте споменули тај догађај, како бисте не знам шта приказали, како ваљда држава не води рачуна, па нам гину војници на војним вежбама. То су људи који су се прихватили одговорног посла, посла који носи велики ризик, обављају најсложеније војничке задатке, обучавају се да бране државу у свим могућим условима, свесни су какав ризик носе - рекао је Вучевић. 

Фото: Принтсцреен

- Дешавале су се на жалост и раније несреће, када смо губили војнике у мирнодопским условима, али нико то није износио у политичким говорима. 7. јула 2009. пао је хеликоптер, када су погинули пилот Раде Ранђеловић и војник Милан Улемек. Нико то није поменуо ни у једном политичком говору. Ни у једној расправи, нити је било кога оптуживао да би добио јефтине политичке поене. Допустите да органи утврде шта се десило приликом погибије Мијодрага Тошковића. Пустите да се утврде чињенице и околности, јер то заслужују њихове породице, а не да ви овде из скупштинске клупе дајете себи за право да опсервирате и закључујете како је до тога дошло. Јер ето ви сте брижни за њихове породице, ви претпостављате да се десило нешто што није смело да се деси. Па претпостављате да је неко направио пропуст, а то је наравно урадила политика, јер политика жели да јој гину војници. То је срамота. Од злоупотребе смрти деце у школи, младих људи у Орашју и Дубони, просто не могу да разумем ту потребу да сваку несрећу која нам се деси ви користите да бисте приказали да сте ви једини који можете политички нешто да урадите! То што ми говорите показује о вашем непоштовању и овог човека који је погинуо за Србију. Вас треба да буде срамота што мени вичете доста док спомињем име српског хероја и његове породице која трпи огромну бол, заставника Војске Србије који је погинуо вршећи своје дужности - рекао је Вучевић. 

БОНУС ВИДЕО:

СНИМАК КОЈИ ТРЕБА ДА ВИДИ ЦЕЛА СРБИЈА: Погледајте филм о изградњи националног стадиона

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (16)

СРАМ ВАС БИЛО! Енглези се баш плаше Србије, раде све да подигну тензије пред меч против орлова