ПРИБЛИЖАВА СЕ УПЛАТА НОВЕ ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ: Ево како да се пријавите

Новости онлајн

26. 04. 2022. у 12:42

У ВЛАДИ Србије већ су издали прво решење о додели помоћи државе за мајке од 20.000 евра за куповину прве некретнине, а све је ближи и датум када ће још једна категорија грађана Србије добити једнократну новчану помоћ од 100 евра.

ПРИБЛИЖАВА СЕ УПЛАТА НОВЕ ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ: Ево како да се пријавите

Фото: Профимедиа/Илустрација

Наиме, нових 100 евра државне помоћи за младе стиже за нешто више од месец дана, а пријава за оне који до сада нису ову врсту помоћи добили почиње за тачно три недеље.

Подсетимо, младима је почетком фебруара ове године исплаћена новчана помоћ од 100 евра, а ускоро стиже још толико.

Како је раније најављено, нових 100 евра биће им исплаћено у јуну, током прва три дана месеца.

Право на помоћ имају сви млади од 16 до 29 година.

На листи оних који испуњавају услове биће практично сви који до краја маја напуне 16 година или они који до тада стекну држављанство Србије, пише Курир.

Поступак пријаве изгледаће овако:

Уколико сте већ били пријављени за претходну помоћ од 100 евра коју је држава исплаћивала младима, нова пријава неће бити потребна. Изузетак су они који су у међувремену напунили 16 година или добили држављанство.

Пријава за остале биће између 16. и 31. маја. Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а цео процес је једноставан.

- У пријави ће бити потребно навести број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а ми ћемо у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне - рекао је раније министар финансија Синиша Мали.

Подсетимо, прва државна помоћ за младе од 100 евра почела је са исплатом 1. фебруара и тада је новац добило око 1.017.000 младих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (1)

ЧАЧАК ПО ЧАЧКАЊУ, ПРИШТИНА ПО БОЛЕСТИ: Како су српски градови добијали ИМЕНА - прича о Младеновцу је нарочито занимљива