АВИО-ПРЕВОЗ У 19 ЗЕМАЉА ДРАСТИЧНО СКУПЉИ: Санцкије Русији осетили путници и пошиљаоци

Novosti online

20. 03. 2022. у 22:42

МНОГОБРОЈНЕ земље у Европи се последњих дана суочавају са високим ценама авио-превоза који пролази кроз руски ваздушни простор.

АВИО-ПРЕВОЗ У 19 ЗЕМАЉА ДРАСТИЧНО СКУПЉИ: Санцкије Русији осетили путници и пошиљаоци

Фото: Јутјуб/LEJ.approach

Додатни трошкови за превознике у 19 земаља због ограничења коришћења руског ваздушног простора износе више од 37,5 милиона долара недељно, саопштило је Министарство саобраћаја Русије.

- Процењени додатни трошкови за превознике у 19 земаља (САД, Канада, УК, Аустрија, Белгија, Мађарска, Немачка, Ирска, Исланд, Шпанија, Италија, Летонија, Луксембург, Малта, Холандија, Финска, Француска, Швајцарска, Шведска) износе више од 37,5 милиона америчких долара недељно - наводи се у саопштењу за јавност.

Ово ће се посебно одразити на путнике и пошиљаоце робе који ће убрзо осетити раст цена. Западне земље увеле су озбиљне санкције Москви након почетка руске војне операције у Украјини а последице су свакога дана све видљивије за њихово становништво. Осим тога, многе велике компаније су најавиле завршетак или обуставу активности у Русији. Кремљ је признао да су ограничења „веома озбиљна“, али, према речима секретара за штампу Дмитрија Пескова, власти су се за њих спремале унапред.

Председник Владимир Путин назвао су покушаји да се ослаби извозна моћ Русије дугорочна стратегија за Запад. Према његовим речима, главни циљ оних који уводе ограничења је да погоршају животе милиона људи. Путин је такође рекао да су Сједињене Америчке Државе и Европска унија фактички прекршиле своје обавезе према Русији замрзнувши њене девизне резерве.

(РИА новости)

БОНУС ВИДЕО:

МАРШ РУСКИХ ТЕНКОВА - Министарство обране објавило нови снимак из Украјине

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЛИЋ ИЗНЕНАДИО: Жени сам запалио одећу! Све због алкохола - певач признао зашто је престао да пије