МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Зима неће зауставити изградњу инфраструктурних пројеката

Novosti online

25. 01. 2022. у 12:16

ГРАЂЕВИНСКИ радови се изводе широм Србије, упркос ниским температурама али морамо да завршимо све путеве, јер грађани то очекују од нас, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током данашњег обиласка радова на деoници пута Нови Београд - Сурчин, нове градске магистрале која ће повезати Београд са ауто-путем "Милош Велики".

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Зима неће зауставити изградњу инфраструктурних пројеката

Фото: Министарство

- Трудимо се да држимо динамику на територији целе државе. Данас смо овде у Сурчину, практично на најмањем пројекту брзе саобраћајнице, али јако значајне због транзитног

саобраћаја кроз Београд, нарочито за Нови Београд и Сурчин. Можда је овај пројекат и најзначајнији за Сурчин јер је саставни део и петља Јаково која сутра долази на Републичку
ревизиону комисију. Очекујем да већ у наредним месецима можемо да кренемо у изградњу
те петље која ће значајно у саобраћајном смислу растеретити - рекао је министар
Момировић.

- Нећемо се зауставити док не завршимо све инфраструктурне пројекте. Предуго смо чекали и стагнирали. Предуго је само ауто-пут од Суботице до Ниша био тај где смо могли да возимо максималним брзинама, а ово је само један мали део од 1200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница које су тренутно у реализацији - додао је ресорни министар.

Министар Момировић подвукао да посао мора да се заврши на време иако је деоница пута

од Новог Београда до Сурчина јако захтевна и са великим бројем експропријација. Деоница пута Нови Београд – Сурчин, као део ауто-пута Е-763 „Милош Велики“, дужине је 7,9 километара и вредна је 58 милиона евра. Извођач радова је кинеска компанија „China Communication Construction Company“.

Обиласку радова присуствовао је и председник општине Сурчин Стеван Шуша, који је похвалио извођаче радова на ажурности и посвећености и нагласио да ће, завршетком овог пројекта, Сурчин постати једна од најперспективнијих београдских општина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)