"НАЈВАЖНИЈИ СУСРЕТ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ У ОВОЈ ГОДИНИ": Брнабићева - Од састанка Вучића са Путином зависи енергетска безбедност

Танјуг

17. 11. 2021. у 11:27

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић поручила је данас да ће предстојећи састанак председника Србије Александра Вучића са руским председником Владимиром Путином бити најважнији сусрет за нашу земљу у наредних неколико месеци, ако не и најбитнији у овој години.

НАЈВАЖНИЈИ СУСРЕТ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ У ОВОЈ ГОДИНИ: Брнабићева - Од састанка Вучића са Путином зависи енергетска безбедност

Фото Инстаграм

Према најавама, главна тема биће цена гаса, а Брнабићева истиче да од тог састанка Србији зависи не само континуирана енергетска безбедност и сигурност, већ и конкурентност наше привреде.

- Уколико председник Вучић успе да се избори да Србија добије повољнију цену гаса од осталих, онда то значи да ће наша конкурентност порасти тај дан. Биће изузетно тежак састанак - нагласила је премијерка за ТВ Пинк.

Фото: Танјуг АП

 

Она је рекла да се председник Вучић свакодневно припрема за тај сусрет и да се у овом тренутку "не бави ничим другим осим енергетиком".

- Ако неко може тамо да се избори за добру цену, онда је то председник Вучић. То је таква одговорност - оценила је Брнабићева.

Председник Србије најавио је да 24. новембра путује у Москву, где ће се дан касније састати са председником Русије Владимиром Путином.

БОНУС ВИДЕО - КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ: Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

ЗАХАРОВА: Џонсонова изјава је монструозна - мрачно, недуховито и веома вулгарно