НИЧУ НОВЕ ЗГРАДЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ: Ко ће купити стан од 570 квадрата

Novosti online

19. 07. 2021. у 17:21

НАЈВЕЋИ грађевински пројекат у главном граду - Београд на води, наставља да расте. Уз Палату правде, наиме, у плану је градња 120 хиљада квадрата и готово 700 нових станова.

НИЧУ НОВЕ ЗГРАДЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ: Ко ће купити стан од 570 квадрата

Д. Балшић

Овај део Београда на води имаће, по свему судећи, нешто другачији изглед него што је првобитно планирано. За ову локацију, блок 23, како се наводи у званичној документацији објављеној на сајту Града, у претходном периоду израђен је и потврђен Урбанистички пројекат за изградњу стамбено-пословног комплекса, али је разрадом техничке документације дошло до неких корекција.

Оне се односе на број стамбених јединица, станарске оставе и структуру пословног простора у погледу броја локала. Стога се, очекивано, приступило изради новог Урбанистичког пројекта, након чијег потврђивања ће се претходно потврђени Урбанистички пројекат ставити ван снаге.

Шта је, дакле, предвиђено новим документом?

На простору оивиченом Савском улицом на југоисточној страни и новопројектованим саобраћаницама САО 2 на југозападној страни, САО 6 на северозападној страни, те САО 14 на североисточној страни блока, површине 27.169 метара квадратних, у плану је градња четири вишеспратнице и две припадајуће гараже.

У ове четири зграде, висине од пет до осам спратова, биће укупно 681 стан различитих квадратура.

Купцима ће на располагању бити двособне стамбене јединице у површинама од 44,49 до 67,62 м², двоипособни станови површине од 71,21 до 86,32 м², трособни површине од 76,89 до 130,56 м², као и четворособни површине од 114,98 до 191,06 м².

У понуди су и већи станови - петособни површине од 209,37 до 257,70 м², шестособни површине од 302,04 до 389,59 м², али и осмособне стамбене јединице површине од чак 568,12 метара квадратних.

Фото: Новости

 

Када су у питању гараже, замишљена је градња два објекта која ће обезбедити 924 паркинг места. Њих 779 намењено је власницима стамбених јединица, 140 паркинг места је предвиђено за комерцијалне садржаје, а преосталих 5 за депаданс комбиноване дечје установе (КДУ).

Паркинг намењен корисницима стамбених делова објеката биће одвојен је од паркинг простора намењеног пословним корисницима, лаким преградама и рампама, истиче се у јавном документу.

Такође, биће простора и за зелене површине.

Наиме, оцењује се да је архитектонска композиција комплекса омогућила формирање централних резиденцијалних дворишта, као и додатних пешачких озелењених простора између објеката.

- Формирањем кровних башта изнад гаража и денивелација у односу на приступне тротоаре, омогућила је пројектованим решењем додатну интимизацију и степен приватности простора намењених будућим корисницима - закључује се.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАЛИ ПОРУЧИО НА ВАЖНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Влада ће штитити животни стандард грађана и нашу привреду