УЛАГАЊЕМ ДО ПРОДУКТИВНИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Пројекат "Јачање инфраструктуре за наводњавање у Србији"

Ј. Су.

26. 05. 2021. у 15:34

НА основу Закона о буџету за 2020. наша земља се задужила код Европске банке за обнову и развој, за пројекат "Јачање инфраструктуре за наводњавање у Србији".

УЛАГАЊЕМ ДО ПРОДУКТИВНИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Пројекат Јачање инфраструктуре за наводњавање у Србији

Фото Танјуг

Пројекат се односи за отпорност на климатске промене и наводњавање у Србији. Стратегијом наводњавања ће се идентификовати посебни предуслови, које ће повећати продуктивност пољопривреде.

Како је рекла Наташа Милић, директор Републичке дирекције за воде Министарства пољопривреде, у оквиру овог зајма ЕБРД из средстава бесповратне помоћи финансира израду стратегије за наводњавање, са петогодишњим акционим планом за чију припрему је ангажована организација за храну и пољопривреду Уједињених нација - ФАО.

- Овај документ веома је важан за Србију, јер треба да степен наводњавања и продуктивности пољопривредне производње у нашој земљи, подигне на још већи ниво, што је и циљ Владе Србију - истакла је Милић, на данашњој радионици под називом "Економика наводњавања".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

ХРВАТИ СЕ НАДАЈУ ПАДУ ВУЧИЋА, А ОВЕ РЕЧИ ВЛАДИКЕ СЕРГИЈА СВЕ ГОВОРЕ: Док год распињу Александра Вучића, знам да нам је добро кренуло (ВИДЕО)