УЛАГАЊЕМ ДО ПРОДУКТИВНИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Пројекат "Јачање инфраструктуре за наводњавање у Србији"

Ј. Су.

26. 05. 2021. у 15:34

НА основу Закона о буџету за 2020. наша земља се задужила код Европске банке за обнову и развој, за пројекат "Јачање инфраструктуре за наводњавање у Србији".

УЛАГАЊЕМ ДО ПРОДУКТИВНИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Пројекат Јачање инфраструктуре за наводњавање у Србији

Фото Танјуг

Пројекат се односи за отпорност на климатске промене и наводњавање у Србији. Стратегијом наводњавања ће се идентификовати посебни предуслови, које ће повећати продуктивност пољопривреде.

Како је рекла Наташа Милић, директор Републичке дирекције за воде Министарства пољопривреде, у оквиру овог зајма ЕБРД из средстава бесповратне помоћи финансира израду стратегије за наводњавање, са петогодишњим акционим планом за чију припрему је ангажована организација за храну и пољопривреду Уједињених нација - ФАО.

- Овај документ веома је важан за Србију, јер треба да степен наводњавања и продуктивности пољопривредне производње у нашој земљи, подигне на још већи ниво, што је и циљ Владе Србију - истакла је Милић, на данашњој радионици под називом "Економика наводњавања".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

КАКВО РАДНО ВРЕМЕ?! Због натписа на камиону у Босни људи ПЛАЧУ од смеха (ФОТО)