Изабрано 15 финалиста за Националну награду „Ђорђе Вајферт" 2022

Novosti online

13. 04. 2023. у 17:12

НА Другом састанку жирија Националне награде за друштвено одговорно пословање „Ђорђе Вајферт", коју организује Привредна комора Србије, изабрано је 15 финалиста Награде за 2022. годину.

Изабрано 15 финалиста за Националну награду „Ђорђе Вајферт 2022

Фото: ПКС

Чланови стручног жирија су гласали о компанијама које су се пласирале у други круг и од укупно 28 изабрали су по 5 привредних друштава у све три категорије – велика привредна друштва, средња привредна друштва и микро/мала привредна друштва.

Финалисти такмичења за Националну награду за друштвено одговорно пословање „Ђорђе Вајферт" 2022 у категорији великих привредних друштава, по абецедном реду, су: Coca Cola HBC Srbija, Comtrade System Integration doo, Grundfos Srbija doo, MK group doo и Nestle Srbija. Финалисти у категорији средњих привредних друштава су: Bexexpress doo, eFront doo, Klett izdavačka kuća doo, Koto doo и Vega IT doo. У финале у категорији малих/микро фирми пласирали су сe: Čepom do osmeha, Legacy International doo, Predstavništvo Mastercard Europe SA, Socijalna sinergija doo и Zacs Team doo.

Жири је своје одлуке доносио на основу познавања стања друштвене одговорности у Србији, комплетне документације о кандидатима (апликација, пројекат, евалуација, извештаји Верификационог тима ПКС), као и личне перцепције. У саставу овогодишњег жирија су представници Привредне коморе Србије, Министарства привреде, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Факултета организационих наука и Смарт колектива.

Компаније које су ушле у финале представиће се члановима жирија на трећем састанку који ће бити одржан 26. априла 2023. године.

Националну Награду за ДОП Привредна комора Србије традиционално додељује већ петнаест година. У деветом циклусу стигло је 35 пријава на конкурс, који је био отворен за сва привредна друштва до 10. јануара 2023.

Завршна свечаност и проглашење лауреата биће одржана 15. маја 2023. године. Ово признање додељује се бијенално, сваке друге године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (0)

СЕДМИЦА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите извучене бројеве - шестице веома издашне