НЕМЦИ ТРАЖЕ ПАРТНЕРЕ У СРБИЈИ: Договорени нови послови на данима добављача у ПКС

В. Н.

02. 07. 2022. у 18:00

ОД 2015. године Привредна комора Србије организовала је „Дане добављача“ за 40 интернационалних компанија, од којих су неке присутне са производњом у Србији, на којима је више од 700 домаћих привредних друштава имало прилику да са иностраним компанијама разговара о уласку у њихове ланце добављача.

НЕМЦИ ТРАЖЕ ПАРТНЕРЕ У СРБИЈИ: Договорени нови послови на данима добављача у ПКС

Фото ПКС

Компаније из Немачке веома су заинтересоване за сарадњу са нашим фирмама. На недавном састанку у ПКС, немачких компанија и домаћих предузећа из сектора металопрераде, машиноградње и аутомобилске индустрије, договорени су нови послови са фирмама из Немачке.

„У Привредној комори Србије прво смо имали разговоре са три немачке компаније које су изразиле жељу да сарађују са нашом фирмом кроз укључивање у ланце добављача. Са свима је договорен почетак сарадње која би трајала најмање седам година, што значи да су наши будући партнери заинтересовани за дугорочну сарадњу у изради делова и склопова за њихове машине и уређаје“, рекао је Драгиша Илић, директор крагујевачке компаније Orion World.

Фото ПКС

ПКС је, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) и немачким Удружењем за управљање материјалима, увоз и логистику, шести пут заредом организовала обуку за наше фирме и билатералне разговоре (Б2Б) са компанијама из Немачке. На догађају је било 37 компанија из Србије, док су у Б2Б разговорима учествовале 22 фирме. 

* * * * * * * *

Добављачи из Србије

СА понудом потенцијалних добављача из Србије упознале су се четири немачке компаније:

Körber AG, IFM Electronic GmbH, Amazonen Werke H. Dreyer SE&Co. KG и Easy2PartsGmbH. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума