ОБАВЕЗЕ ЗА ПАУШАЛЦЕ У 2022: Проверите пореско сандуче

В. Н.

29. 01. 2022. у 13:55

Сви предузетници паушалци добили су решење о утврђеним обавезама за 2022. годину у своје пореско сандуче.

ОБАВЕЗЕ ЗА ПАУШАЛЦЕ У 2022: Проверите пореско сандуче

Архива

Пореска управа је извршила обрачун пореза на приходе од самосталне делатности и доприноса за обавезно социјално осигурање за 2022. годину, за власнике самосталне делатности који порез на приходе од самосталне делатности и доприносе за обавезно социјално осигурање плаћају на паушално утврђени приход.

Извештај за 48 сати

Новоосновани предузетници-паушалци ће у року од 48 сати од дана регистрације оснивања привредног субјекта у Агенцији за привредне регистре добити извештај о начину утврђивања паушалног прихода и решења о утврђеној обавези у електронском облику у пореско сандуче посредством портала еПорези.

Пореска подсећа да је за приступ порталу Пореске управе неопходан квалификовани електронски сертификат, који издаје пет сертификационих тела у Србији (МУП, ЈП ПТТ, Привредна комора Србије, Halcom, E-Smart Systems).

Уколико приступ пореском сандучету врши друго лице у име предузетника паушалца, порески обвезник је дужан да то лице овласти. 

Аконтације

МЕСЕЧНЕ аконтације по основу пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање за 2022. годину, уплаћују се са позивом на број у чијој је структури број одобрења за плаћање (БОП) додељен за 2022. годину. Пореска управа напомиње да су у оквиру решења достављени примери попуњених уплатница за порез и доприносе за обавезно социјално осигурање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)