ПОСЛОДАВЦИ ТРАЖЕ ВИШЕ ОД 25.000 НОВИХ КОЛЕГА: Још пет дана имате до 30 година и немате посао - јавите се!

В. Н.

27. 10. 2021. у 09:55

ВИШЕ од пет хиљада младих незапослених пријавило се од почетка овог месеца за други круг програма „Моја прва плата“ како би током деветомесечне обуке код послодаваца у приватном или јавном сектору стекли прво радно искуство.

ПОСЛОДАВЦИ ТРАЖЕ ВИШЕ ОД 25.000 НОВИХ КОЛЕГА: Још пет дана имате до 30 година и немате посао - јавите се!

Фото Приватна архива

Готово 9.000 послодаваца тражи 25.498 младих особа за које је обезбеђено преко 15.000 различитих радних позиција.

Фото Приватна архива

Кандидати са средњим и високим образовањем до 30 година и без радног искуства, могу до 31. октобра да се пријаве за Програм преко портала mojaprvaplata.gov.rs.

Након што се кандидати пријаве, посебно креиран систем ће их сам спајати само са оним позицијама чији описи послова су у складу са подацима из њихових биографија.

Програм „Моја прва плата“ спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и ПK Србије.

Фото Приватна архива

Плаћена обука

МЛАДИМА са завршеном средњом школом обезбеђена је месечна накнада од 22.000 динара, а онима са високим образовањем 26.000 динара. Поред ових износа, послодавци могу новим колегама да исплате и додатна средства.

Фото Shutterstock

Повезивање почиње 1. новембра

КАНДИДАТИ имају могућност да се повезују са послодавцима приватног сектора од 1. до 15. новембра ове године, да би се од 16. новембра до 15. децембра приступило закључивању уговора тамо где је до повезивања дошло. Повезивање кандидата са послодавцима јавног сектора биће од 16. до 30. новембра, а закључивање уговора од 1. до 31. децембра ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума