ИСТОРИЧАР ЈОВАН ПЕЈИН: Степинац је био животиња, звер у мантији (ВИДЕО)

Novosti online

25. 02. 2021. у 20:09

ИСТОРИЧАР и некадашњи директор Архива Србије, Јован Пејин рекао је да је Алојзије Степинац био звер у мантији.

ИСТОРИЧАР ЈОВАН ПЕЈИН: Степинац је био животиња, звер у мантији (ВИДЕО)

Фото: Википедија

- Павле Ритер (Витезовић) прави план у 17. веку за Хрватску од Црног мора до Алпа. Тај план је заживио, развија се и затим долази до Анте Старчевића који је и Банат прогласио за Хрватску. Страшно примитивна идеологија, по којој је и Цар Душан Хрват. Намера да се побију Срби потиче још из Првог светског рата, али су Аустроугари то сматрали сулудим. Прилика се отворила у Другом светском рату. Захваљујући Алојзију Степинцу и организацији „ Чиста католичка акција“, а затим и Мачеку који има оружане формације, шапатом се проширио глас у народу о намерама Хрвата. Развијена је хрватска мрежа по целој Краљевини. Прво су поубијани српски официри, о томе се мало прича. Степинац није дао млеко за српску децу Диани Будисављевић. Он је звер у мантији. Какав светац, он је био животиња! У Њујорку у Музеју холокауста се налази податак да је 1.276 римокатоличких свештеника, од укупно 11 000 учествовало у геноциду. Светозар Ритиг је касније предводио делегацију хрватског католичког клера код Броза, његов цинизам је посебна прича - објаснио је историчар у емисији "Српски свијет".

Нарочита тема је затирање историје, уништавање историјске грађе која почиње шездесетих година прошлог вијека, а коју публициста и историчар Пејин објашњава на следећи начин:

- Броз је након конгреса КПЈ 1966. кренуо у обрачун са српским историчарима и посебно се уништава архивска грађа. Али не може да се уништи све. Немачка архива има много грађе о Хрватима и партизанима. Кардељ пише Титу оно што је му је Иво Стево Крајачић рекао 20. октобра 1944.: „Сваки помен злочина Хрвата над Србима ће се сматрати увредом за хрватски народ“. Зато Броз није ишао у Јасеновац – да не увреди свој народ - рекао је Пејин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери