СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ЕКИПЕ Н1! Епархија бачка издала саопштење: Воде трајну хајку против СПЦ, изазвали су немио догађај

З.Грумић

02. 01. 2021. у 17:53

ЕПАРХИЈА бачка издала је саопштење у ком је навела да је екипа Телевизије Н1 изазвала немили догашај на помену жртвама злогласне Рације. Саопштење преносимо у целости.

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ЕКИПЕ Н1! Епархија бачка издала саопштење: Воде трајну хајку против СПЦ, изазвали су немио догађај

Фото: Принтскрин

"У понедељак, 4. јануара 2021. године, када је Епархија бачка, у Светобоговачком храму у Србрану, у сарадњи са службеним државним органима, организовала је помен жртвама злогласне Рације, који ће се именовати почетком новембра. , пре самог почетка овог молитвеног чина, без неочекиваних претходних најава или позива од стране организатора (Српске православне цркве), чланови новинарских екипа Телевизије Н1 су покушали да самостално користе у храму и раде шта ће против њега, јер он против њега Православне Цркве.

И поред приступних молби службеног лица Епархије бачке да поштују светиште храма и молитве жртвама фашизма, да угасе камере и не злоупотребљавају разговор, екипа Телевизије Н1 то није учинила. Верујемо да ће ова медијска кућа бити недозвољено снимљена у материјалу злоупотребе и прилагодити својој основној конструкцији, а то је да Српска православна црква не дозволи медијима да „ради свој посао“ и да тако „смири своје мишљење“.

Таква теза је неистинита. Много телевизијских екипа које су до сада известиле о догађајима у организацијама Српске Православне Цркве биле су и биће дочекање добровољцем. И убудуће ће им бити омогућено да професионално, поштују новинарску и људску етику, раде свој посао, односно да обавезују јавост. Телевизијски пренос централног помена жртвама Рација је реализовала Радио-телевизија Војводине и тиме су грађани Србије благовремено обавештени о овом догађају.

Надамо се да ће бити Телевизија Н1, као и њене подручне медијске установе, променити досађивање непривремених начина рада и претходно прибавити потребне дозволе или акредитације за обавештавање о догађајима у организацијама Српског законодавства. у просторијама тих установа. То је најновији у новинском послу - има позив и акредитацију. Надамо се да ћемо Телевизија Н1 постићи право непокретности нечијег власништва и да је Црква власника у свом пространом погледу оног за кога сматра да га треба поздравити. Како би било, на пример, да било ко из Српских православних цркава буде у канцеларијама и студију Телевизија Н1 када и како хоће? Било би то нечувено, зар не ?! "

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

АЛКАРАЗ НАВУКАО ГНЕВ СРБИЈЕ НА СЕБЕ: Шпанац је покренуо лавину коју не може да заустави! Ђоковић има навијаче који неће ћутати на неправду

АЛКАРАЗ НАВУКАО ГНЕВ СРБИЈЕ НА СЕБЕ: Шпанац је покренуо лавину коју не може да заустави! Ђоковић има навијаче који неће ћутати на неправду

НАКОН што је Новак Ђоковић уз много политичких уплива и закулисаних радњи свргнут са места број један АТП листе, на њено чело засела су два шпанска тенисера - Карлос Алкараз и Рафаел Надал. Млађи од њихов двојице, популарни Карлитос желео је да тим поводом пошаље поруку свом сународнику, а судећи по лавини коју је покренуо зажалио је због тога.

04. 10. 2022. у 17:08

Коментари (9)

БРЕГУ ТУЖИО ПРВИ КОМШИЈА: Саслушан на суду - овако се бранио