ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ СРУШИЛА НАЈВЕЋИ МИТ О КОРОНИ: Ово је права истина, постоји и противоружје против вируса!

Novosti online

01. 01. 2021. у 15:01

ГОВОРИЛО се о томе да корона вирус мање напада пушаче, а др Даница Грујичић је, гостујући на ТВ Прва, решила да овој неистини стане на пут.

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ СРУШИЛА НАЈВЕЋИ МИТ О КОРОНИ: Ово је права истина, постоји и противоружје против вируса!

Фото: Д. Миловановић

- Ма, какви, немојте молим вас, то су приче за малу децу. Треба апсолутно ићи на то да људи не пуше, ја сам X пута говорила да не знам шта стављају у те цигарете, кад људи могу да се одвикну од друге, а не могу од цигарета, као да стављају неку психоактивну супстанцу.То су приче за малу децу и готово, ја знам нажалост, велики број људи је сада открио тумор на плућима јер су урадили скенер плућа због короне, и онда се видело да немају само корону, већ и тумор на плућима. Многи су се излечили од короне, али сада креће она тежа прича, лечење од карцинома плућа. Према томе, посебно женама које сутра желе да буду мајку, немојте да пушите, ако икако можете, не треба вам то - поручила је.

Докторка је истакла да противоружје против короне, поред вакцина, треба да буде здрав начин живота и животна средина.

- Двапут недељно мора да се нађе време за тренинге, једно сат и по-два, кад бих имала новца ја бих у сваком селу саградила по један базен јер пливање је за коштано-зглобни систем јако добро ствар. Јако је важно да се човек бави неком активношћу. Кад је храна у питању, највећи део хране купујем на пијаци, мислим да наши људи који не користе антибиотике и слично, од њих треба куповати. Водите рачуна о храни, наравно избегавати све врсте психоактивних супстанци јер оне урнишу имуни систем.

Када је реч о вакцинама, сматра да је добро што је Србија набавила различите вакцине.

- Јако је добро, оно што ми се свиђа, што је Србија набавила вакцине различитих земаља. Све те вакцине су проверене, и добро је да онај ко прима вакцину прими вакцину којој верује. Мислим да је то одлична ствар, нека свако изабере вакцину којој верује.

На почетку нове године, др Грујичић се осврнула и на то чему нас је научила прошла година, коју је обележила пандемија.

- Мислим да нас је научила колико је значајан државни здравствени систем, да није било државног здравственог система, ми бисмо имали вероватно најгори сценарио на свету. Зато треба одати дужно признање овом Министарству, да је одржало здравствени систем, пуно је уложено. Добили смо савремене апарате за лечење, болнице су се врло брзо прилагодиле да уђу у ковид систем -истакла је др Грујичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)