САРАДЊА У Е-СЕКТОРУ И БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Делегација Србије на челу са министром Дејаном Ристићем у Бањалуци

В.Ц.

21. 06. 2024. у 16:51

МИНИСТАР информисања и телекомуникација Дејан Ристић, са члановима делегације, током 20. и 21. јуна био је у радној посети министарствима Владе Републике Српске.

САРАДЊА У Е-СЕКТОРУ И БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Делегација Србије на челу са министром Дејаном Ристићем у Бањалуци

Ministarstvo informisanja

Делегацију су чинили државни секретар Милан Добријевић, помоћник министра Катарина Томашевић, руководилац Националног контакт центра за заштиту деце на интернету Емина Бековић и шеф Кабинета Станко Дебељаковић, који су се састали у Бањалуци са министром за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојаном Випотником, министром за научно-технолошки развој и високо образовање Жељком Будимиром, министарком просвете и културе Жељком Стојичић, министром саобраћаја и веза Недељком Чубриловићем и министром полиције Синишом Караном, са којима је детаљније разматрана сарадња дефинисана током састанака одржаних у оквиру недавног Свесрпског сабора.

Истовремено, на позив Министарства информисања и телекомуникација у Бањалуци су боравили и в.д директора ЈП Пошта Србије Зоран Анђелковић, в.д. генералног директора РТВ Војводине Горан Караџић, директорка Новинско-издавачког предузећа "Панорама - Јединство" Рада Комазец, в.д. директора ЈП "Емисиона техника и везе" Сава Савић и в.д. директора АМРЕС Бојан Јаковљевић.

На састанцима је договорен низ активности које се односе на пружање снажне и континуиране подршке РС у оквиру убрзаног развоја ИКТ сектора и целокупне дигиталне агенде, сарадње у области јавног информисања, са посебним акцентом на обогаћивање програмских садржаја и јачање инфраструктуре РТВ Републике Српске, као и заштите деце на интернету. Договорена је и постепена имплементација најзначајнијих е-сервиса који већ увелико функционишу на подручју Србије, посебно у области привреде (грађевинарство), научно-истраживачке делатности, информационог друштва и информационе безбедности.

Министар је присуствовао и представљању најновијег броја књижевног часописа "Стремљења", који већ 64 године објављује НИП "Панорама - Јединство", са седиштем у Пришини, а гостовао је и у програму РТВ РС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

НИКАД ЈЕФТИНИЈЕ Откријте чари дестинације са идеалним плажама и сјајним проводом!