СКАНДАЛ У СПРСКОЈ ПОРОДИЦИ: Мајка сину преписала све, ћерки ништа - "Ништа ту није твоје"

Novosti online

20. 05. 2024. у 22:16

У СРБИЈИ породице и данас пуцају због наслеђа, односи се окончавају у судницама, а и даље је нормално да мушко дете добије све или више него женско.

СКАНДАЛ У СПРСКОЈ ПОРОДИЦИ: Мајка сину преписала све, ћерки ништа - Ништа ту није твоје

Foto: Profimedia/Ilustracija

Таква једна ситуација догодила се Српкињи која је остала без ичега, а њена ћерка решила је да све исприча и затражи помоћ јер је ситуација у породици, како наводи, неподношљива.

"Здраво свима, имам неподношљиву ситуацију у породици због наследства и надам се да се неко од вас разуме и може да да савет", почела је своју исповест на Редиту. 

Како је навела, њени баба и деда имали су огромно имање и кућу, а кад је деда умро његов део су наследили баба и троје деце, укључујући и њену мајку.

"Пошто су њих троје раштркани по свету, а баба је и даље живела на имању, они су се одрекли свог дела у њену корист како не би морала да тражи пуномоћ од њих кад се ради нешто правно око имања и сл. Продавали су неки део у једном тренутку и ово се дешавало све у Хрватској", појашњава она.

Након пар година, како прича девојка, ситуација је почела да се закувава када је баба решила да се врати у Србију. Њена мајка у међувремену сазнаје да је баба цело имање уговором о поклону преписала њеном ујаку, и то како тврди, по његовом наговору, а он потом свом сину јер је од свих наследника једини живео у том месту.

"Као опет је лакше због папира. Моја мајка се бунила због тога кад је сазнала, али је баба била у фазону није важно шта пише на папиру, ми смо породица, то је све заједничко", наставља причу она.

Прошло је још пар година, а онда је умрла и баба. Како девојка наводи, до оставинске расправе није дошло, а нико од родбине следећих 5-6 година није помињао ништа око имања све до прошле године.

"Тада смо били тамо на одмору и ујак прича како желе да продају део и мајка каже како не може то без ње јер 33 посто припадају њој и њеној деци", наводи она.

Одговор који ће жена добити од свог брата ће, засигурно, заувек памтити, а због његових речи се заледила.

"На то јој је ујак рекао да апсолутно ништа ту није њено, већ је све од његовог сина и имају папир који то потврђује", открива она.

Након тог одмора половина породице је прекинула контакт, тврди девојка, а њена мајка остала је јако тужна и повређена због целе ситуације.

"Сад мене занима може ли се ту нешто учинити? Кад је баба преписала имање били су ту судија и психолог тако да не можемо рећи да није била свесна и да су је преварили", упитала је она.

Како је додала, њена мајка се консултовала са адвокатом који јој је рекао да не може ништа да се уради јер се одрекла свог дечијег дела кад је деда умро.

"Али она је веома мирна особа која избегава конфликт по сваку цену 'ради мира у кући' и не знам засигурно да ли је заправо причала са неким. Мени је некако логично да има право на дечији део, јер се одрекла тог дела на који је имала право после дедине смрти, не бабине. Зар нема право и на дечији део после бабине смрти, јер су у питању две особе, самим тим и две оставинске расправе и два дечија дела?", поново је упитала она.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КОНАЧНО РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НЕСТАЛОГ АВИОНА: Годинама се ништа није знало, а сада је уследио шок (ВИДЕО)

КОНАЧНО РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НЕСТАЛОГ АВИОНА: Годинама се ништа није знало, а сада је уследио шок (ВИДЕО)

ПЕДЕСЕТ три године након што је приватни авион са пет мушкараца нестао у снежној ноћи у Вермонту, стручњаци верују да су пронашли олупину давно изгубљеног млазњака у језеру Шамплејн у Северној Америци.

12. 06. 2024. у 17:14

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

ДЕЛЕГАЦИЈА Србије и заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић напустили су данас годишњи састанак представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе након што је посланик хрватског Сабора, говорећи о Савету Европе, рекла да ће Приштина бити примљена у Савет Европе што је била директна провокација упућена делегацији Србије.

12. 06. 2024. у 16:13

Коментари (0)

8 ДАНА ВЕЋ ОД 560€ ALL INCLUSIVE Откријте рај на плажама Marsa Matrouh: Египатска оаза на обали Средоземног мора!