ОВО ЈЕ ЗАДАТАК ИНТЕРПОЛА КОЈИ МОЖЕ ДА РЕШИ МИСТЕРИЈУ НЕСТАНКА ДАНКЕ Форензичар о снимку из Беча: Сумњам да је у питању отмица детета

Милица Шкорић
Милица Шкорић

01. 04. 2024. у 11:18

ЧАСЛАВ Ристић, форензичар, каже да је у овом тренутку задатак Интерпола и полиције у Аустрији да идентификују и обаве разговор са женама из Румуније које се виде на снимку из Беча како стоје са девојчицом, за коју се сумња да је нестала Данка Илић (2).

ОВО ЈЕ ЗАДАТАК ИНТЕРПОЛА КОЈИ МОЖЕ ДА РЕШИ МИСТЕРИЈУ НЕСТАНКА ДАНКЕ Форензичар о снимку из Беча: Сумњам да је у питању отмица детета

Фото: Друштвене мреже

Ивана Илић, мајка нестале девојчице, полицију је позвала 26. марта ове године и рекла да је дете нестало у 13.45 сати у Бањском пољу.

Са њом је неколико пута до сада обављен информативни разговор, а није полиграфски тестирана јер је трудна. Она је изјавила да је девојчицу са старијим сином довела у Бањско поље на имање како би се деца играла и да је девојчица нестала само док је "отишла сину да да воде".

- Из свега овога што нам је до сада познато, сумњам да је у питању отмица детета. То се могло закључити већ након што је полиција након 24 сата касније усмерила истрагу у другом смеру, после чешљања 10 километара терена око места нестанка - каже форензичар Ристић.

Према његовим речима, полиција је укључила стручњаке који вештаче да ли је на снимку који је објављен из Беча мала Данка.

- На Интерполу и полицији у Аустрији је да утврди ко су жене које су биле са девојчицом, а говориле румунским језиком. Човек који је направио снимак је одличну ствар урадио и тако дао до знања да свако ко има било какву информацију да јави полицији. Тиме се и у овом тренуцима види слога људи у потрази за девојчицом - каже Ристић.

Полиција у овом тренутку "чешља" депонију у Бањском пољу.

Ипак, ово је само један део интензивне претраге. Полиција даноноћно води истрагу у свим правцима и континуирано прегледа област у којој је мала Данка нестала, па тако и депонију.

БОНУС ВИДЕО: СНИМАК ИЗ БЕЧА - Девојчица личи на несталу Данку, ради се на идентификацији

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација