ИНСПЕКЦИЈА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА У БОЛНИЦИ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ЗБОГ СМРТИ БЕБЕ: Трудница претрпела терор због лекара

Новости онлајн

19. 01. 2024. у 11:19

МИНИСТАРСТВО здравља упутило је инспекцију у Општу болницу Сремска Митровица, у чијем породилишту се породила Марица Михајловић, чија је беба након тога преминула.

ИНСПЕКЦИЈА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА У БОЛНИЦИ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ЗБОГ СМРТИ БЕБЕ: Трудница претрпела терор због лекара

Фото СК

У овој болници је покренут унутрашњи надзор, а здравствена инспекција је у ову установу упућена одмах јуче.

Марицу Михајловић неколико дана делило је од најсрећнијег тренутка у животу, а онда је, како је испричала, доживела хорор. Ударци, претње и вређање није оно што је очекивала да ће је дочекати на порођајном столу, а ни да своју бебу кући врати у сандуку.

Једанаестог јануара примљена је у Општу болницу у Сремској Митровици, тада је већ прошло недељу дана од њеног термина, а није било ни наговештаја да би се могла породити. Дванаестог ујутру одлази на преглед, кажу јој да је плодова вода замућена и почињу са индукцијом. Ипак, како се није довољно отворила за порођај, око 17 часова доктор јој саопштава да мора на царски рез и од тада крећу најгори сати живота за ову младу жену.

- Време пролази, доктора нема, у 18 и 20 долази и одлучује да ме ипак породи природним путем, бабице му говоре да ништа не мења и да морам на царски. Он се ипак држао своје одлуке јер је урадио преглед и видео да се ништа не мења и да је беба, још увек, јако високо и да не може да се спусти у карлицу - тврди Марица.

Измученој и без снаге дају јој и кисеоник, али беба и даље не мрда од места где је била, Марица креће да преклиње доктора да је породи на царски рез и спасе дете, а онда је, како тврди, почело и стравично малтретирање.

- Ја га и поред тога молим само да ми спасе дете - кроз сузе истиче Марица.

Када је порођај напокон кренуо, како Марица каже, доктор је видео да беба не може никако да се роди, даје јој анестезију и покушава да је породи насилно.

- Пошто је видео да беба не може да се спусти, почео је да ми скаче по стомаку и да ме стиска, ломи ми ребро и ја губим ваздух, а на крају и свест. Тада се беба заглавила у карлици и од великог притиска се укакила - објашњава нам породиља која додаје да је беба све то са плодовом водом прогутала.

Нажалост, иако је дете могло да узима кисеоник, није могло да издише и долази до стварања мехурића на плућима, а онда и до престанка рада срца. Доктори је реанимирају, укључују на апарате и одмах транспортују за Нови Сад.

- Беба је само пар сати била жива, мене су сутрадан око 13 часова позвали и рекли да је преминула. Оштетио јој се и мозак, да је преживела имала би последице - прича утучена Марица.

Након стравичног искуства које је доживела са докторм М. М., решила је да своју трагедију подели са другим суграђанкама како би их упозорила, међутим, њој се јавио велики број жена које су доживеле, нажалост, врло слично искуство.

- Мени се јавила жена, 2022. године је доживела малтене исто, беба јој је умрла после три месеца - тврди Марица.

Она и њен супруг Данијел апеловали су на све институције да се овај случај истражи, а да доктор М. М. добије отказ.

- Једина ми је жеља да се овоме стане на пут, нисам прва којој се овако нешто десило. Бабице ми говоре да имам сву њихову подршку и шта год буде требало да ће сведочити. Пазите се овог човека, ово је акушерско насиље, моје дете је узео, мог малог анђела које сада лежи у гробу - навела је неутешна мајка.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СУСРЕТ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА СА БЕОГРАДСКИМ БОЕМОМ: Упутио му је речи које се и данас памте