КО ПОСЕЈЕ КОСОВО, ЖАЊЕ КРИМ: Порука грађана Чешке са традицоналног помена жртвама НАТО агресије (ФОТО)

Д. Матовић

25. 03. 2023. у 19:00

СВАКИ народ бира кога ће сматрати братским. Срби су наша браћа. Дужност чешких патриота је да пруже отпор власти која иде путем вазалског служења страним интересима на штету сопственог народа.

КО ПОСЕЈЕ КОСОВО, ЖАЊЕ КРИМ: Порука грађана Чешке са традицоналног помена жртвама НАТО агресије (ФОТО)

Buhumil Eicher

Засад се опиремо петицијама, протестима и едукацијом. Морамо говорити праву истину људима да не би подлегли западним лажима. Важан део тога је истина о Србима. Сада је настао час за домаћи отпор, на шта и Устав обавезује грађане.

Ово је рекла књижевница Ленка Прозахова на традиционалном "Помену невиним жртвама нелегитимног бомбардовања СРЈ од стране НАТО алијансе", који се у Прагу одржава дуже од 20 година. Испред Амбасаде Србије у чешкој престоници чули су се гласови осуде и подршке српском народу. Као и претходних година, помен жртвама НАТО бомбардовања почео је у исто време када је пала прва бомба на Србију. Да наше ране нису заборавили, потврдили су многобројни грађани Прага који су својим присуством дали подршку.

- Обећали су нам да улазак ЕУ у НАТО нама доноси сигурност - рекао је Иван Давид, посланик у Парламенту ЕУ. - Слагали су. Они само имају корист од нас.

Buhumil Eicher

 

Панахиду је одржао свештеник Срђан Јаблановић из Српске црквене општине Кнез Лазар. Организатор је удружење "Чеси пријатељи Срба на Косову", којим председава чувени режисер Вацлав Дворжак, аутор документарног филма "Отето Косово".

- Међународно право престало је да важи 24. марта 1999. године. Тада је почело да важи право јачег - истакла је Фолдина Јарослав, посланик чешке скупштине и председник међупарламентарне сарадње са Србијом.

НЕ БИ ИМ ПРОШЛО

- ПИТАЛИ су Чехе 1999. да ли хоће у НАТО и они су то прихватили. После само неколико дана, НАТО је напао братски и пријатељски српски народ! Да су тада у питање додали напад на СРЈ, Чешка никад не би постала чланица НАТО - уверена је Катерина Конечна, посланица у Парламенту ЕУ.

Народни посланик Јиржи Кобза је парафразирао речи Јарослава Баште: "Ми хоћемо мир. Ко посеје Косово, он жање Крим." А, Милутин Илић, саветник у Посланичкој канцеларији парламента Чешке, упитао је да ли ће почети нови светски рат као последица непостојања међународног права. Представница невладине организације "Не НАТО базама" Ева Новотна је упозорила да Велика Британија спрема испоруку муниције украјинској војсци са осиромашеним уранијумом:

- На Косову су италијански војници масовно обољевали, док су немачки оштро реаговали када су схватили да су безмало месец дана тамо а да нису добили упуства како да се заштите од последица зрачења! Питамо се да ли је икада неко дао упутство несрећним становницима на подручјима Космета која су гађана осиромашеним уранијумом?! Нас који постављамо то питање оптужују да ширимо дезинформације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

УБИЈЕН АНТОН ИГОШИН: Репрезентативац погинуо у Украјини