Садњом стабала на београдском Ушћу, ДДОР осигурање наставило акцију „За шуму у твом крају“

Промо

24. 03. 2023. у 15:00

НЕДАВНО отворен Београдски сајам аутомобила, чији је ДДОР осигурање генерални спонзор, био је прошле године повод за покретање акције „За шуму у твом крају“ којом је предвиђена садња стотина стабала у градовима у читавој држави.

Садњом стабала на београдском Ушћу, ДДОР осигурање наставило акцију „За шуму у твом крају“

Фото: Промо

Београд је седми град након Вршца, Суботице, Сремске Митровице, Смедерева, Зрењанина и Новог Сада, у којима су нова стабла оплеменила улице и паркове, а урбано пошумљавање ће се још догодити у Ужицу, Новом Пазару и Тутину. Симболично, данас су стабло засадили заједно господин Франческо Маши, председник Извршног одбора ДДОР осигурања и наша трофејна олимпијка, Зорана Аруновић, прва која је остварила норму за пласман на Игре у Паризу 2024. године. Препознавши значај овакве акције, усклађене са дугорочном стратегијом ДДОР осигурања и Унипол групе чији је члан, компанија је овај пројекат уврстила у свој трогодишњи план и у 2023. години акција је продужена на свих 12 месеци што ће обезбедити још више средстава за још зеленије градове у Србији.

Фото: Промо

Овим поводом, председник Извршног о ДДОР осигурања, Франческо Маши је изјавио: „Сувишно је рећи да смо потпуно свесни да индустрија осигурања игра кључну улогу у привреди и у борби против климатских промена. Посебно сам поносан што представљам ДДОР и нашу Групу, Унипол, јер смо снажно посвећени заштити животне средине, смањењу емисије штетних гасова и борби против климатских промена, што је један од 5 Циљева одрживог развоја УН Агенде 2030, интегрисане у стратегију наше Групе. Стратешки план за 2022-24 „Отварање нових путева“, у коме смо поставили веома амбициозне ЕСГ циљеве, појачава жељу Унипола и ДДОР-а да допринесемо циљевима одрживог развоја користећи средства Групе и њене пословне области како бисмо створили нове прилике и суочили се са новим изазовима,“ и додао: „Задовољство нам је што нам се данас између осталих придружила и госпођа Аруновић. Као што знате, она је недавно себи обезбедила место на Олимпијским играма у Паризу. Париз је прелеп град у коме је, када су у питању климатске промене, потписан Париски споразум 2015. године, који је Србија ратификовала 2017. године, са акционим планом за ограничавање раста просечне глобалне температуре на 1,5° Ц. То представља прекретницу у глобалној стратегији за обезбеђивање дугорочне одрживости и будућности за наше заједнице, јер чак и најмања акција може направити разлику, а климатске промене су битно питање, јер то је ризик који може погодити све наше животе и нашу пословну будућност. Искористио бих ову прилику да се захвалим Граду Београду на подршци и доприносу нашим заједничким напорима да озеленимо градове и учинимо их здравијим.“

Фото: Промо

Захваљујући се на позиву за учешће у акцији, чланица Олимпијског тима и светска и европска шампионка у стрељаштву, Зорана Аруновић рекла је: „Срећна сам што сам укључена у овај пројекат и увек ћу се радо одазвати оваквим акцијама, јер заштита животне средине, односно одрживи развој, треба да свима нама буде у врху приоритета. Веома сам поносна што је Београд један од 10 градова у којем ДДОР спроводи ову племениту акцију. Посебно ми је драго што моји суграђани препознају и подржавају овакве активности и што смо заједно на овом путу – а то је квалитетнија и здравија околина за све.“ и додала: „Морам да напоменем да компанија ДДОР осигурање већ дуги низ година препознаје врхунски спорт као право место за улагање и препознаје спортисте као праве узоре и моделе нашег друштва. Својим примером то доказују и тиме што су у својим редовима имали и некадашњег олимпијца и  освајача златне олимпијске медаље – веслача Зорана Панчића! Радом на оваквом пројекту још једном су потврдили да заступају праве вредности и шаљу поруку да је потребно унапредити животну средину и услове живота у градовима.

Надам се да ће у будућности бити још више оваквих акција као што је „За шуму у твом крају“, да ће друге друштвено одговорне компаније следити овај пример и да ћемо наставити да чинимо наш град зеленијим и здравијим за живот и рад.“

Фото: Промо

Пре Београда, у децембру 2022. године, у Новом Саду је засађено 50 стабала, у Зрењанину у фебруару 2023. 78 стабала, у Смедереву 21, у  Сремској Митровици 44, у Суботици 42 стабла и у Вршцу 100 стабала. Као што је најављено, пројекат „За шуму у твом крају“ започео је свој нови циклус у 2023. години и подразумева, поред завршетка акције започете у 2022. години и одвајање средстава од сваке уговорене ДДОР еко-полисе за садњу стабала у наредној години. Уговарањем еко-каско или еко-Моја кућица осигурања, као и годишњег еко-Пакета путног осигурања, клијенти ће директно допринети томе колико ће стабала обогатити различите градове Србије.

Фото: Промо

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПРОВЕРИТЕ ПО ФИОКАМА: Ако имате ове телефоне можете зарадити хиљаде евра