ТРАЖИЛА ДА НЕ БУДЕ РАЗРЕДНА: За суспендовану Јелену В. само похвале, већ било проблема са одељењем

Ш. М. - Љ. Б.

09. 12. 2022. у 09:11

У ОСНОВНОЈ школи "Свети Сава" у Врчину, после инцидента током којег је, како се види на снимцима подељеним по друштвеним мрежама, наставница биологије Јелена В. ђацима осмог разреда упутила непримерене претње, у овој образовној установи настава се одвија нормално.

ТРАЖИЛА ДА НЕ БУДЕ РАЗРЕДНА: За суспендовану Јелену В. само похвале, већ било проблема са одељењем

Фото

Након што су сазнали за вербални испад биологичарке, која је ђацима претила да ће "да плати да их премлате", реаговала је управа школе. Против наставнице је покренут дисциплински поступак и она је удаљена с посла до окончања поступка.

Наши репортери који су јуче посетили школу уверили су се да деца нормално долазе на наставу, али о инциденту нико није хтео да говори. Домар на улазу рекао нам је да је директор на састанку и да није у могућности да разговара са новинарма.

Школа и двориште били су закључани. На терену смо сазнали да таква пракса траје већ одређено време, а да се врата откључавају када се настава заврши. Око осмолетке није било ученика, али ни родитеља. Атмосфера је као да се апсолутно ништа није догодило.

Нешто причљивије били су комшије и познаници наставнице која је актер инцидента. За њу имају само речи хвале. Убеђени су да су је ученици толико испровоцирали да је морала тако да реагује.

Фото

- Заиста је сјајан педагог, увек је љубазна, насмејана, често долази у нашу радњу - каже нам радница у оближњој продавници. - Предаје биологију већ 12 година и нисам чула да је било икаквих проблема. Сваки пут када дође у трговину, лепо се испричамо. Живи нормалним и повученим животом, никада није била инцидентна. Питање је колико су је ђаци испровоцирали и подстакли на такву реакцију. Сигурна сам да то што је рекла, испровоцирана, у бесу, није озбиљно мислила.

Мушкарац старости око 35 година, запослен у оближњој фарбари, такође, има лепо мишљење о Јелени В:

- Нико у крају не може за ту наставницу да каже ружну реч - каже нам.

Више становника овог места потврдило нам је да су Јелену. В. јуче ујутру видели у центру Врчина. Кажу да је после тога отишла у правцу Београда.

- Заиста никада нисам чуо да је урадила било шта лоше, баш супротно, сви је хвале и истичу као врсног педагога - прича наш саговорник из фарбаре. - Сви смо се изненадили када смо читали у медијима да је викала на децу. Живи са дететом, повученим и нормалним животом. Чуо сам да је неколико пута од управе школе тражила да је ослободе обавезе старешинства над овим одељењем, што указује да је раније имала проблема са ученицима из разреда.

Наставница живи у центру Врчина у једноспратној згради, на првом спрату. Репортери "Новости" звонили су на врата стана, али нико није отворио. Комшиница каже да Јелену В. види у пролазу и да се само поздраве.

 

ТРЕЋИ НИВО НАСИЉА, СУСПЕНДОВАНА

Испад биологичарке, иначе, Тим за превенцију и реаговање на насиље, окарактерисао је као трећи ново насиља, а у Министарству просвете објашњавају да је школа та која мора да реагује, па је одмах и одржан састанак. Директор је покренуо дисциплински поступак због теже повреде обавезе запосленог, а наставница је удаљена с посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

КОНРАДО Естрада, грађевински радник и житељ Њујорка, био је принуђен да носи маску за лице и пре пандемије. Овом педесетогодишњаку нос је био толико деформисан да после неког времена више није могао нормално да дише, нити да једе. Да ситуација буде још гора, изгледало је као да има мали пенис на глави.

01. 02. 2023. у 09:39

Коментари (2)

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића