ПОЛИЦИЈА ПРОВЕРАВА ПОКУШАЈ САМОУБИСТВА ЂАКА ИЗ ТРСТЕНИКА: Тинејџер задржан у у болници у Крушевцу, комисија испитује повреде

С. БАБОВИЋ

05. 12. 2022. у 16:46

ДОГАЂАЈ, за који Владан Живковић “Пуфа” из Горњег Рибника код Трстеника, тврди да је био покушај самоубиства његовог сина Н.Ж. (17), истражује полиција, а проверавају се природа и порекло повреда на врату код малолетника, сазнају "Новости".

ПОЛИЦИЈА ПРОВЕРАВА ПОКУШАЈ САМОУБИСТВА ЂАКА ИЗ ТРСТЕНИКА: Тинејџер задржан у у болници у Крушевцу, комисија испитује повреде

Foto:S.Babović

За сада је извесно да је отац прво пријавио нестанак сина, а потом и да је пријавио да је син, који је измакао столицу професорки у Техничкој школи 9.новембра, покушао да се убије.

У временском периоду између пријаве нестанка и пријаве самоубиства, како је отац испричао медијима, син је напустио кућу, изашао у мрак уз речи “Више ме нећеш видети,не могу да издржим овај притисак”. Потом је навео да је ушао у кућу и пријавио нестанак полицији, да је размишљао шта да ради, као и да је чуо “неку дреку на њиви”.Тамо је затекао сина, који је, додаје, покушао да се обеси.

Размак између та два догађаја, према сазнањима “Новости” из више извора трајао је дуже од два сата: нестанак је пријављен у 21.50, а покушај самоубиства у 0.28.

- Полицији је речено да је пукла грана са које је малолетник покушао да се обеси, сада се испитују и трагови на тој грани - наводи извор "Новости". - Када су дошли на лице места, припаднци ПС Трстеник, а после два минута и лекари хитне помоћи, сви су скочили да помогну.

Како су "Новости" објавиле у данашњем штампаном издању, затекли су малолетника како лежи поред дрвета, са конопцем.

Цео тај догађај отац је снимао телефоном и тај снимак, како је објављено, проследио - медијима. Лекари по пријему, али и током дијагностике, према сазнањима “Новости” нису могли прецизно да се изјасне о повредама.

- Дијагностика је показала мањи хематом и то са спољне стране врата - наводи други извор “Новости”. - Будући да су лекари одговорно приступили целом случају на начин на који је то пријавио отац, малолетник је задржан, иако је отац инсистирао дан након пријема да његов син напусти болницу. 

Како сазнајемо,у болници је формирана посебна конзилијарна група, која ће покушати да утврди више информација о повредама. Још нема повратне информације у вези са евентуалним резултатима. Према незваничним сазнањима, младић ће остати у болници на даљем посматрању.

Оно што је најважније, од тренутка пријема, младић је био апсолутно ван животне опасности и то је “Новостима” потврђено из више извора. Како су "Новости" објавиле јуче, у санитету је комуницирао и био свестан када је примљен у болницу. Информацију да је младић, у стабилном стању, више пута директорка болнице потврдила је у току дана за медије. 

Тренутно није могуће потврдити информацију у вези с тим да ли ће истрага покушаја самоубиства икако бити укључена у процесуирање малолетника Н. Ж. у поступку Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, које је поднело захтев за припремни поступак у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву.

Истрага тешког инцидента у коме је, да подсетимо, Н.Ж, пришао професорки Марији Стевановић, иза леђа, измакао јој столицу, а што су снимали мобилним телефонима ученици М.М. (18) и И.К. (17), и тај догађај дистрибуирали на мрежама, још је у току. У Техничкој школи очекују могуће жалбе на решење директора о искључењу два ђака, међу њима и Н.Ж. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (5)

ЛИСТА НАЈРЕЛИГИОЗНИЈИХ ЗЕМАЉА: Србија на изненађујућем месту