ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА: Међу добитницима престижне награде амбасадора Јапана и Београдска филхармонија

Ј. Су.

06. 12. 2022. у 23:16

АМБАСАДА Јапана у Србији и амбасадор Кацумата Такахико уручили су данас пет нових "Признања амбасадора Јапана" за 2022. годину, за залагање и допринос у промоцији јапанске културе и унапређење пријатељских односа наше земље са Јапаном.

ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА: Међу добитницима престижне награде амбасадора Јапана и Београдска филхармонија

Фото: Ј.Су

 Признања су добили: Београдска филхармонија, Музеј Југословенске кинотеке, Удружење "Така" Ниш, Српско-јапанско удружење "Срце Срема" и Клуб пријатељства Фуђими Шабац.

Фото: Ј.Су

 

- Ова година представља 140. годишњицу нашег пријатељства, које је започело још 1882. године - казао је амбасадор Такахико. - Након што је ова година, означена као јубиларна, заједно са пријатељима из Србије одржали смо велики број догађаја, којима прослављамо ову велику прекретницу. И сада када се ближимо крају године, одлучили смо да уприличимо церемонију доделе "Награда амбасадора Јапана". Тиме желимо да одамо признање и наградимо оне који су дали изузетан допринос нашем међусобном разумевању, као и оснаживању наших пријатељских спона.

Фото: Ј.Су

 

Образлажући награде, амбасадор Такахико казао је за Београдску филхармонију да уступа своју салу Амбасади и да несебично улађе напоре у циљу успешне организације њихових концерата. Музеј југословенске кинотеке је инсититуција која се може похвалити једном од најистакнутијих филмиских архива света. Сваке године, већ скоро две деценије, Кинотека сарађује са Амбасадом Јапана, приликом организације "Ревије јапанских филмова".

Фото: Ј.Су

 

Амбасадор Такахико рекао је за Српско-јапанско удружење "Срце Срема" да шири јапанску културу у Србији и да даје нарочит допринос  упознавању са Јапаном на локалном нивоу. Клуб пријатељства "Шабац-Фуђими" активан је у Шапцу. Организовали су недељу јапанске културе, а помогли су и делегацији града Шапца да успешно посете побратимљени град Фуђими.

Фото: Ј.Су

 

И Удружење "Така Ниш", путем многобројних активности представља јапанску културу. Доприноси ширењу круга обожавалаца Јапана и јапанске културе у Србији. У октобру ове године успели су да одрже и девету по реду недељу јапанске културе, познатију као "Јапанниш".

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЗ ПОДРШКУ МОЗЗАРТА ДО НОВИХ ЗЛАТНИХ ОДЛИЧЈА: Теквондиста Никола Киш својим успехом осваја спортски сцену