БАСТА: Друштво је стабилно онда када бринемо о свим грађанима

Novosti online

03. 12. 2022. у 12:12

ПОВОДОМ обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, Министарство привреде подсећа на важност 3А српског знака усаглашености, који гарантује да је лична заштитна и медицинска опрема коју користе особе са инвалидитетом, усаглашена са техничким захтевима, ефикасна и нешкодљива за употребу.

БАСТА: Друштво је стабилно онда када бринемо о свим грађанима

Foto: Ministarstvo

Министар привреде Раде Баста истиче да је друштво стабилно онда када бринемо о свим грађанима.

 - Сваког дана обраћамо пажњу на наше суграђане који имају неки степен инвалидитета, а данас смо најгласнији. Особама са инвалидитетом треба помоћи пре свега по питању безбедности производа које користе. Производи морају да буду прилагођени разним степенима инвалидитета и прописно означени. Особе са инвалидитетом нису бирале ситуацију у којој се налазе и зато је хумано помоћи и несебично разговарати на ту тему како бисмо уложили више енергије на ствари које омогућавају пре свега живот без препрека - поручује Баста.

У складу са тим потребно је да ортопедска помагала, опрема за заштиту вида и слуха, специјална обућа и други производи, који помажу и олакшавају живот особама са инвалидитетом, имају српски знак усаглашености како би били безбедни за употребу.

Означавање медицинских средстава може се вршити и помоћу европског знака усаглашености (СЕ знак).

Помоћник министра привреде, Никола Витас, који је задужен за квалитет и безбедност производа, каже да је на свима нама да олакшамо живот особама са инвалидитетом.

 - Свакодневно радимо на подизању безбедности производа на виши ниво, а посебно оних који директно утичу на квалитет живота грађана. Управо зато, данас подсећамо јавност на значај примене 3А знак који гарантује безбедност - подвлачи Витас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

УКРАЈИНСКА ПРОЛЕЋНА КОНТРАОФАНЗИВА УСКОРО ПОЧИЊЕ: Резников говорио о великом нападу - тенкови су кључни, зависи од времена