ОНИ СУ ПОНОС НОВОГ САДА: Маја, Емилија, Драган и Зоран - кандидати за одслужење добровољног војног рока

Новости Онлајн

01. 12. 2022. у 14:35

НА одслужење добровољног војног рока јуче је отишло 20 кандидата, 18 момака и две девојке, који су испунили све стандарде.

ОНИ СУ ПОНОС НОВОГ САДА: Маја, Емилија, Драган и Зоран - кандидати за одслужење добровољног војног рока

Фото: Г. Шљивић

Међу будућим војницима налазе се Драган, Маја, Зоран и Емилија, који ће у војсци бити шест месеци.

Деветнаестогодишњак Зоран Кантор истакао је за присутне медије да је за пријаву превладала породична традиција.

- Пријавио сам се на одслужење војног рока због поштовања традиције и то сам одувек желео. Очекујем да ћу много тога научити и желим да се усавршавам на свим пољима. Тренутно ме занима 72. специјална јединица и желим да будем професионалац - рекао је Кантор.

Маја Милошевић, такође 19-годишњакиња, нашла се међу 20 кандидата који су јуче отишли на одслужење.

- После завршене саобраћајне школе, добровољно сам се пријавила због љубави према својој домовини и планирам да кад завршим са одслужењем војног рока, да наставим да се бавим овим послом. Највише ме занима војна полиција и надам се да ћу успети - истакла је Милошевићева.

Драган Зонај одлучио се на служење војног рока у децембарском упуту.

- Сматрам да би сваки мушкарац требало да иде у војску јер ће тако стећи неко лепо искуство у животу. Иако сам се на овај корак одлучио због дисциплине и знања, жеља ми је да будем део 63. падобранске бригаде и бићу задовољан ако се запослим у војсци - навео је овај 19-годишњак.

Деветнаестогодишња Емилија Тубић рекла је да се веома радује што ће постати војник.

– Мене војска занима од малих ногу и сматрам да би било добро да свака девојка одслужи војни рок. Највише бих волела да будем у специјалној јединици или војној полицији. Војска може да пружи више могућности и радујем се што ћу бити војник - рекла је Тубићева.

Црнобарац: Честитам на храбрости и одважности

Заменик градоначелника Игор Црнобарац присуствовао је свечаности испраћаја будућих војника и навео да му је веома драго што се све више младих људи одлучује на добровољно служење војног рока.

- Овом приликом им честитам на одважности и храбрости, као и на њиховој спремности да раде на себи и служе својој отаџбини. Овом приликом бих и у име Града Новог Сада желео да се захвалим војсци Републике Србије на свему што ради за наш народ. Град Нови Сад ће увек бити ту спреман да је у томе подржи и допринесе побољшању припадника снага безбедности - изјавио је Црнобарац.

Подсећамо, број кандидата који се упућује на служење у овом року већи је за 34 посто у односу на број кандидата у истом року прошле године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

УЗ ПОДРШКУ МОЗЗАРТА ДО НОВИХ ЗЛАТНИХ ОДЛИЧЈА: Теквондиста Никола Киш својим успехом осваја спортски сцену