ТАЧИЈУ ОДРЕЂЕНЕ СУДИЈЕ: Предводи их Американац Чарлс Смит Трећи

С. Ј. М.

01. 12. 2022. у 12:11

У СПЕЦИЈАЛНОМ суду Косова у Хагу одређено је веће које ће судити Хашиму Тачију, Кадрију Веселију, Реџепу Селимију и Јакупу Краснићију.

ТАЧИЈУ ОДРЕЂЕНЕ СУДИЈЕ: Предводи их Американац Чарлс Смит Трећи

Хашим Тачи

Председница суда именовала је у тај претресни панел судије Чарлса Смита Трећег, Кристофа Барта, Генела Метроа и Фергал Гејнора, као резервног судију.

То је исто веће које је судило и у мају ове године осудило челнике Удружења ветерана такозване ОВК Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја на четири и по године затвора због ометања службених лица у вршењу службене дужности, застрашивање у току кривичног поступка и повреду тајности поступка, јер су објавили тајну документацију из истраге и открили идентитете заштићених сведока у поступцима против злочинаца из ОВК.

Судија Смит Трећи је Американац, Барте је из Немачке, а Метро из Швајцарске, док је судија Гејнор Ирац. Метро је иначе био познат по томе што је бранио Насера Орића, када је по српској потерници био ухапшен у Женеви и онда изручен БиХ и пуштен на слободу.

Иначе, судија за претходни поступак Никола Гију, који је до сада радио на овом предмету док се спремало суђење, обавестио је председницу суда да ће списи бити спремни за прослеђивање претресном већу 15. децембра 2022. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (1)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Руси открили шта су уништили у Харковској области