КАКО ЈЕ ЛУКА БОЈОВИЋ ПРИЧАО О ПОВРАТКУ У СРБИЈУ У Београд би дошао само због једне посете: "То ми је велика жеља"

Новости онлине

30. 11. 2022. у 11:17

"Не пада ми на памет да се икад вратим у Србију, иако сам тамо сада слободан човек. У Београд ме могу вратити само у ковчегу", овако је Лука Бојовић из шпанског затвора прокоментарисао пријатељима, пре више година, вест да је у нашој земљи коначно ослобођен свих оптужби за криминал.

КАКО ЈЕ ЛУКА БОЈОВИЋ ПРИЧАО О ПОВРАТКУ У СРБИЈУ У Београд би дошао само због једне посете: То ми је велика жеља

Фото: ЕПА

Бојовић је, наводно, у телефонском разговору с блиским пријатељем рекао да га за Србију више ништа не везује.

Лука Бојовић се разочарао у поједине пријатеље

- Срећан сам због ослобађајуће пресуде, јер сам доказао да нисам криминалац и да сам у својој земљи коначно слободан човек. Али ја се у Србију више никад нећу вратити. Овде ми је породица, желим да наставим да живим у Шпанији кад изађем из затвора. Разочарао сам се у неке пријатеље. Кад бих се и вратио, свестан сам да се не бих осећао безбедно. Ни ја, ни моја породица - испричао је Бојовић, који је у Србији годинама означаван као вођа "земунског клана", а у Шпанији као вођа групе Арканови "тигрови".

Лука је рекао и да не може да прежали смрт свог брата Николе, који је убијен у Београду 2013.

- Убили су мог брата, невиног човека, само да би мени напакостили. Никола у животу ни мрава није згазио, а ето како је завршио. Тај метак био је намењен мени. Много ми недостаје и не мирим се са чињеницом да га никад више нећу видети. И то је један од разлога што не желим да се враћам у земљу - поручио је Лука пријатељима у Београду, преноси Република.

Иначе, Бојовић је и раније, током суђења у Шпанији, говорио да се не осећа безбедно у Србији и да не би волео да се врати, нити да тражи да издржава затворску казну у својој земљи уместо у Шпанији јер се плаши да ће бити убијен.

Лука Бојовић издржавао 18 година робије

Да подсетимо, Лука Бојовић је у Шпанији издржавао казну од 18 година робије, на коју је осуђен 2015. године.

Бојовић је правоснажно ослобођен оптужби за неколико убистава и покушаја убистава јер је казну затвора од 15 месеци издржао у екстрадиционом притвору.

Лука Бојовић није осуђен у Шпанији због бруталног убиства "земунца" Милана Јуришића Јурета 2009, већ само због држања оружја, фалсификовања докумената и зато што је био члан организоване криминалне групе.

Бојовић је ослобођен оптужби за убиство, јер с обзиром на изјаву сведока Милоша Симовића, суд не може недвосмислено да закључи да је он одговоран за ликвидацију Јуришића, чије је тело раскомадано, а остаци бачени у реку Мензарес - наведено је у одлуци шпанског суда.

Лука Бојовић би у Београд само због једног разлога

Лука је рекао пријатељима да би у Београд дошао само због једне посете.

- Велика ми је жеља да посетим гроб свог оца Вука, који је умро 2014. године, као и гроб брата Николе. Али мени у Србији нема живота - казао је Лука.

Лука је слободан човек - стиже у Србију

НЕКАДАШЊИ вођа новог "земунског клана" Лука Бојовић (49) данас би требало да стигне у Србију.

Према одлуци Министарства правде Шпаније, он ће, после десет година у шпанском затвору, односно издржане половине казне због организованог криминала, бити протеран и авионом враћен у родни Београд.

Министарство правде Србије је пре неколико недеља саопштило да је од шпанских органа обавештено о покретању поступка протеривања српског држављанина Луке Бојовића који је у тој земљи служио казну од 18 година затвора због учешћа у организованом криминалу. У саопштењу је било наводено и то да се против Бојовића у Србији тренутно не води кривични поступак нити постоји казна која му је изречена и коју треба да издржава.

Са Бојовићем, уколико данас стигне, разговор ће обавити припадници МУП-а Србије, који ће га, према незваничним сазнањима, упозорити да је безбедносно угрожен.

Он је у Србији својевремено био оптужен за убиство Бранка Јефтовића Јорге и за покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока 2004. године, као и за убиство њихових телохранитеља Дејана Живанчевића и Милутина Јовичића, који су том приликом настрадали. Правоснажно је ослобођен свих тих оптужби, те Србија Бојовића не потражује ни за једно кривично дело.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (3)

АНТИСРПСКО ОРГИЈАЊЕ НА ЕУРО 2024: Меч Хрватска - Албанија одигран у сенци невиђених скандала! (ФОТО/ВИДЕО)