ПРЕД ДЕЦОМ БЕЗ ГЕЈ КАДРОВА: Културни центар у Новом Пазару скинуо са репертоара филм "Чудесни свет"

Љ. БЕГЕНИШИЋ

30. 11. 2022. у 09:21

ЦРТАНИ филм "Чудесни свет" повучен је, на захтев публике, са репертоара Културног центра у Новом Пазару.

ПРЕД ДЕЦОМ БЕЗ ГЕЈ КАДРОВА: Културни центар у Новом Пазару скинуо са репертоара филм Чудесни свет

Грађани Новог Пазара огорчени због садржаја на великом платну, Фото shutterstock

Проблем је, како су нам рекли родитељи који су децу водили на пројекцију овог цртаћа, што се у њему отворено пропагира - хомосексуалност.

Мајка која се јавила нашој редакцији каже да је у петак одвела децу на премијеру анимираног филма, али да су и она и деца били затечени оним што су у филму чули.

- У цртаном филму се дечак старости 16 година отворено изјашњава као хомосексуалац - прича ова мајка, иначе психолог по професији.

- Није прихватљиво да овакве садржаје нудимо деци која немају још развијену свест о томе о чему филм говори и коју поруку шаље.

Наша саговорница истиче да су родитељи послали Културном центру у Новом Пазару захтев да се преиспита садржај филма и његово даље приказивање, па је након тога донета одлука да се филм скине са репертоара.

Да је поступак новопазарских родитеља вредан пример организације и побуне родитеља против све бруталније и насилније квир пропаганде, сматра Миша Ђурковић, директор Института за европске студије.

- Западне мултинационалне корпорације воде систематску пропаганду за разарање сваке заједнице, почев од породице и систематски намећу пропаганду подмукло циљајући децу и омладину као рањиву групу подложну манипулацији - истиче Ђурковић.

- Поступак родитеља у Пазару требало би да буде пример свима нама и у другим крајевима државе да се организујемо и да спречимо да нам малтретирају, збуњују и заводе децу.

Људи у томе препознају тоталитарну идеологију још опаснију и погубнију од комунистичке јер директно улази у породице и удара на децу.

Фото промо

Он сматра да иза овог подметања стоји профит, али много више од тога идеолошки фундаментализам, посебно усмерен ка тинејџерима. То је био случај и са лекцијама у уџбеницима биологије за осми разред, што је домаћа јавност прозрела. Време је, отуд, да грађани схвате да морају да се супротставе овој идеологији.

- Посебно треба истаћи што се муслимани и хришћани све више повезују и заједнички боре против овог лудила - истиче Ђурковић.

Иначе, цртани филм "Чудесни свет" од 24. новембра приказује се у биоскопима широм Србије. Анимирано остварење бави се сукобом између генерација у породици и жељама родитеља да деца воле и раде исто што и они сами.

"ДИЗНИ" ШИРИ ПРОПАГАНДУ

КОМПАНИЈА "Дизни" од некада водеће куће за афирмацију срећног детињства, радне етике и дисциплине, постао је водећи субјекат систематске геј пропаганде - истиче Ђурковић. Он подсећа да је и ове године у Америци покренут велики број петиција против њихове актуелне политике и пројеката попут "Чудесног света".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (7)

ЗА ПОРОДИЦЕ СА ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Одличан хотел у популарном Хамамету, двоје деце гратис