ВУЛИН УПУТИО ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА: Када су други ћутали, Србин из Херцеговине, кост Петрова, Рајко Ного је говорио

Novosti online

28. 11. 2022. у 20:29

ЛИДЕР Покрета социјалиста Александар Вулин упутио је телеграм саучешћа поводом смрти српског песника, есејисте, члана Удружења књижевника Србије и Академије наука и уметности Републике Српске Рајка Петрова Нога.

ВУЛИН УПУТИО ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА: Када су други ћутали, Србин из Херцеговине, кост Петрова, Рајко Ного је говорио

Фото Ж. Кнежевић

- Када су други ћутали, Србин из Херцеговине, кост Петрова, Рајко Ного је говорио, гласније од моћних и праведније од слабих. Пре него што су се Срби усудили да буду Срби и да се сете својих побијених, Рајко је изговорио најпотреснију молитву икада исплакану на српском језику. Онај који је од Бога измолио да падне снијег за нашу тугу велику може да се нада и Божијем загрљају и захвалном памћењу свих Срба. Отишао је последњи велики песник генерације која је Други светски рат запамтила по мајкама и очевима које нису упознали, ни упамтили. Отишао је наш Рајко под цркву јелику, а ми смо остали да памтимо нашу тугу велику. Молим његову породицу да прими искрено саучешће због њиховог губитка, али и да осећај празнине поделе са свим Србима - наводи се у телеграму саучешћа председника Покрета социјалиста Александра Вулина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (2)

ДАНАС ЈЕ ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК: Шта према веровању нипошто не треба радити