ВУЧЕВИЋ ОБИШАО КОМАНДУ РВ И ПВО: Они двадесет четири часа, сваки дан у току године мотре шта се дешава над небом изнад наше државе

Novosti online

15. 11. 2022. у 12:31

МИНИСТАР одбране Милош Вучевић, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, обишао је данас Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО КОМАНДУ РВ И ПВО: Они двадесет четири часа, сваки дан у току године мотре шта се дешава над небом изнад наше државе

Фото: Инстаграм/milosvucevic_odbrana

Командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић информисао је министра Вучевића о организацији, структури, размештају снага и задацима тог вида Војске Србије.

Након састанка са најодговорнијим старешинама у Ратном ваздухопловству и ПВО, министар Вучевић рекао је да грађани Србије треба да знају да је РВ и ПВО Војске Србије гарант и сигуран чувар неба над нашом државом.

– Они двадесет четири часа, сваки дан у току године мотре шта се дешава над небом изнад наше државе, чувају ваздушни простор и гледају како да буду што оперативнији и ефикаснији део Војске Србије, одбрамбеног система државе Србије. Разговарали смо о свим задацима који су пред нама, даљем наоружавању и куповини савремених уређаја, војне опреме, модернизацији, како да популаризујемо Војску Србије, да добијемо нове пилоте и авио-механичаре, да имамо већи број професионалних војника, већи број официра и подофицира и како да улажемо још више у инфраструктуру – нагласио је министар Вучевић.

Припадници Војске Србије, рекао је министар одбране, део су снажног одбрамбеног механизма наше земље.

– Поносан сам на све ове људе са којима сам се данас састао, са свим официрима, подофицирима, са командантом Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генералом Жарковићем, наравно, са начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем. Сви заједно, као један тим, радићемо на томе да Војска Србије, конкретно РВ и ПВО буду увек и у сваком тренутку способни да изврше сваку наредбу, сваки задатак врховног команданта, председника Републике и да гарантују безбедност свим грађанима државе Србије – поручио је министар Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (0)

НОЛЕТОВ ЧАРОБНИ НАПИТАК: Еликсир којим Ђоковић започиње дан - једна намирница је кључна (РЕЦЕПТ)