ПАНТЕР СЕ ДОБРО САКРИО У ШУМИ: Потрага за дивљом животињом у околини Бање Јунаковић код Апатина још није дала резултате

Ј. Л.

14. 11. 2022. у 07:00

ПОТРАГА за зверком налик на пантера, чији се снимак ових дана појавио, настављена је и јуче у околини Бање Јунаковић код Апатина.

ПАНТЕР СЕ ДОБРО САКРИО У ШУМИ: Потрага за дивљом животињом у околини Бање Јунаковић код Апатина још није дала резултате

Екипе припремају дрон са камером, Фото Ј. Л.

Претрага терена вршена је термовизијским камерама на дроновима, али током дана животиња није примећена.

- Нисмо уочили животињу каква се појављује на снимцима. Од свих људи који су говорили да су га видели, само две особе су могле то са сигурношћу да потврде - каже Немања Иванов, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду.

Оно што је најважније, како кажу надлежни, околина Бање Јунаковић је безбедна, а претрага за животињом ће се наставити.

Иначе, у суботу се појавио снимак животиње налик зверкама из породице мачака у непосредној близини Бање. Било је тврдњи и да је ушла у бањски круг али се то није догодило. Без обзира на то, завладао је страх међу мештанима Сонте, Пригревице и околине.

Када пантер буде откривен на сцену треба да ступе стручњаци из Зоолошког врта Палић, који имају најсавременије средство за омамљивање животиња. Ако им то пође за руком, звер ће бити пребачена и збринута на Палићу.

Терен који се претражује погодује боравку овакве звери, јер има довољно вегетације и дивљачи, а нема природних непријатеља. Оно што надлежнима отежава задатак је чињеница да је велика мачка врло покретна животиња и да током ноћи може да пређе и до 30 километара.

У акцији учествују и ловочувари из "Војводинашума" који познају терен, као и полицијски службеници из Апатина. Све се одвија под надзором кризног штаба у који ће се, у случају потребе, укључити и представници ловачких удружења.

Фото Ј. Л.

Сви који су укључени у потрагу надају се да ће звер остати у овом подручју у којем је примећена, и да неће отићи у горње Подунавље, јер је тај терен много тежи за лоцирање животиње.

Општина Апатин у суботу је упутила упозорење грађанима да не се не крећу подручјем у којем је примећен пантер, јер се ради о непредвидивој дивљој животињи. Том приликом је апеловано да уколико неко уочи животињу одмах обавести најближу полицијску станицу.

Шумарско-ловна инспекција такође је обавестила ловачка удружења да обрате пажњу на безбедност и да се не иде у појединачни лов, како се не би десили неки нежељени догађаји.

БЕКСТВО

ПО свему судећи, звер која данима лута по Војводини је побегла из заточеништва у Мађарској, из места које је близу границе са Србијом. Није познато кад и како је она прешла у нашу земљу, где се одомаћила у подручју Апатина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (7)

УКРАЈИНА ЗБУЊЕНА: Највећа украјинска звезда спорта дошла да подржи монахе Кијевско-печерске лавре! (ФОТО)