АКЦИЈА МУП: Алко-тест за капетане лађа - Контрола пловила на Дунаву и Сави (ФОТО)

Танјуг

22. 10. 2022. у 19:25 >> 19:30

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Јединице за безбедност на рекама, у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре - Одељењем за инспекцијске послове безбедности пловидбе, у циљу повећања безбедности на рекама спровели су данас акцију појачане контроле учесника у воденом саобраћају.

АКЦИЈА МУП: Алко-тест за капетане лађа - Контрола пловила на Дунаву и Сави (ФОТО)

Фото: З.У.

Акција је спроведена на Дунаву и Сави, и поред контроле и утврђивања испуњености услова за учествовање у воденом саобраћају, по први пут је спроведено и алкотестирање возача пловила, саопштено је из МУП-а.

Током петочасовне акције, припадници Јединице су поднели укупно четири прекршајне пријаве против четири лица.

Једна особа је искључена из саобраћаја због управљања пловилом под дејством алкохола, против два учесника поднете су прекршајне пријаве због управљања нерегистрованим пловилом, док је против једне особе поднета пријава због глисирања.

Министарство унутрашњих послова снажан акценат даје безбедности наших пловних путева и на њима, баш као што то чини и на свим ауто-путевима у Србији, осигурава безбедност, наводи се у саопштењу.

Јединица за безбедност на рекама, која је основана децембра прошле године на иницијативу министра унутрашњих послова Александра Вулина, за десет месеци постојања одличним резултатима оправдала је одлуку о потреби њеног оснивања, посебно када је у питању спречавање кривичних дела кријумчарења нафта и нафтних деривата, као и дувана и дуванских производа, подсећају из Министарства.

Како се додаје, преданим и ангажованим радом Јединице, одузето је 70 тона нафте и нафтних деривата, преко 2.000 килограма дувана и преко 220.000 боксова цигарета без акцизних маркица, а као посебан резултат издваја се рекордна заплена око 50 тона цигарета на броду у луци Прахово, која је производ заједничког рада Јединице за безбедност на рекама, Управе криминалистичке полиције и Управе царина.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (0)

СЕДМИЦА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите извучене бројеве - шестице веома издашне