ПРИРОДНО ЈЕ ОВДЕ ЖИВЕТИ СА НАЈМИЛИЈИМА: Вучевић - Престати са банализацијом да је свуда боље него код нас

И. К.

10. 10. 2022. у 06:33

ПРИРОДНО је да човек живи са својим породицом и пријатељима, говори на матерњем језику и бори се да нам заједничка држава Србија буде боља.

ПРИРОДНО ЈЕ ОВДЕ ЖИВЕТИ СА НАЈМИЛИЈИМА: Вучевић - Престати са банализацијом да је свуда боље него код нас

Фото З. Јовановић

Да ли ће неко остати у Србији, или отићи из ње, индивидуална је одлука, а миграције нису само код нас него свуда по свету. Сви ми имамо и одговорност према заједници.

Поручио је ово студентима градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, отварајући јуче у Београду регионални семинар "Изгради себе и остани у Србији - Србија је свет".

Требало би, сматра Вучевић, који је и потредседник СНС, престати са банализацијом да је свуда боље него код нас. Притом, како је истакао, "не желим да потцењујем друге државе нити да кажем да је код нас све идеално".

Фото З. Јовановић

Милош Вучевић

- Али није ни горе него код других, као што ни демократија није тамо негде боља него код нас - нагласио је он, позвавши студенте у препуној "МТС дворани" да већином остану у Србији. - Није све у платама, оне јесу битне, али постоји и емотивни однос према породици, свом крају, граду, завичају, према својој застави, читав један низ емоција и емотивни набој који дефинише ту причу.

Један од учесника панела, генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић истакао је да ће у следећих неколико година допринети да доста младих који студирају остане у Србији.

- Мислим пре свега на оне програмерске, затим инжењерске и електроинжењерске струке, као и младе који заврше економски факултет - рекао је Лучић.

Фото З. Јовановић

Према речима в. д. директора "Поште Србије", Зорана Ђорђевића, "овај скуп је прилика да се људи који су на одговорним функцијама у држави и јавним предузећима обрате младима који су будућност наше земље".

- Ми као друштвено одговорна компанија желимо да се посветимо младима и отворимо могућности да сви који се школују и желе да знање примене у поштанском саобраћају добију ту прилику када заврше школу - рекао је Ђорђевић.

На крају семинара студенти су имали прилику да разговарају и са глумцем Милошем Биковићем, који има завидну интернационалну каријеру, а који је славу стекао још за време студија глуме.

 

ТРАДИЦИЈА

ОВАЈ тредиционални семинар одржава се осми пут. Његов генерални покровитељ ове године је Министарство за бригу о породици и демографију.

ПУПИН

ПОДСЕТИО је Вучевић (на слици) јуче и на цитат нашег великог научника:

- Чувени Михајло Пупин је рекао да када умре љубав према отаџбини, тада и држава умире.

БОНУС ВИДЕО - СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

ТРАЖИТЕ ИДЕАЛАН ВРТИЋ ЗА ДЕТЕ? Имамо решење за Вас!