КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Положен камен темељац за кућу породице Пирић у Врбовцу

Танјуг

01. 10. 2022. у 12:54

ЗАХВАЉУЈУЋИ средствима Канцеларије за Косово и Метохију, данас је у Врбовцу положен камен темељац за градњу нове породичне куће за породицу Марка и Јелене Пирић који годинама након расељеништва живе као подстанари.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Положен камен темељац за кућу породице Пирић у Врбовцу

Фото: Канцеларија за КиМ

Пирићи су од 1999. године расељени из Витине у Врбовац и сада ће, након две деценије, решити стамбено питање, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Камен темељац за нову кућу положио је председник Привременог органа општине Витина Срђан Николић, који је истакао да ће радови бити завршени у најкраћем могућем року, захваљујући помоћи и разумевању Канцеларије за Косово и Метохију и директора Петра Петковића.

- Обезбеђена су средства за изградњу куће за породицу Марка Пирића, која је више од две деценије живели као подстанари у овом селу. Ускоро очекују и принову, па ће у новој кући бити и бројчано јачи - рекао је Николић.

Он је нагласио да се оваквим пројектима и политиком Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, поспешује останак и опстанак Срба на Косову и Метохију.

Велику захвалност исказао је и отац породице Марко Пирић, који је рекао да ће им нови кров над главном много значити.

Пирић је нагласио да је ово само још један разлог да остану и опстану на Косову и Метохију, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију, а преноси "Косово онлине".


БОНУС ВИДЕО: СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДМАХ ГА БАЦИТЕ У СМЕЋЕ: Ево зашто не треба да се чува картон од јаја