АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ОТПАДА: Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

А. Ровчанин

26. 09. 2022. у 14:55

ПОД слоганом “Удружено за чистије планине”, златиборска „Голд Гондола” данас је обележила Светски дан чистих планина акцијом прикупљања отпада на делу трасе гондоле коју су подржала јавна предузећа и установе са Златибора и из Чајетине.

АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ОТПАДА: Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

А. Ровчанин

Учесници су на Торнику сакупљали отпад, на међустаници је расклоњено грање, а деца из еколошке секције ОШ “Димитрије Туцовић” и КК “Рујно” су посадила тује, луковице и украсно биље.

- Са жељом да симболично покажемо колико водимо рачуна о природи и да околина коју нудимо туристима буде чиста,обележили смо овај дан. Сви ми, који смо учествовали у овој акцији чишћења ,представили смо јавности каква нам је свест о заштити животне средине. Ми то не радимо само данас, већ о томе свакодневно водимо рачуна са жељом да те навике пренесемо и на посетиоце Златибора , нарочито сада када је почела примарна селекција отпада у Општини Чајетина - рекла је директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић.

 

А. Ровчанин

 

У акцији организованог чишћења, поред деце, учествовали су пријатељи и сарадници Голд гондоле: ТРК „Златибор”, ТО „Златибор”, КЦ „Чајетина”, ЕКО Аграр, КЈП „Златибор”, ЈКП „Водовод Златибор”, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић” и Општина Чајетина.

Овај дан обележава се са циљем јачања свести о значају планина, као и истицања могућности и ограничења ка њиховом очувању. У складу са тим, широм света се одржавају разне еколошке акције чишћења, посете природи, планинарења, истраживања, шетње и слично. Светски дан чистих планина нас подсећа колико је важно да бринемо о природи и њеним разноликостима.


БОНУС ВИДЕО: ПРОМОЦИЈА ЗЛАТИБОРА У РАВНИЦИ: Занимљив догађај на градском тргу у Зрењанину

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПЕТАК, 2. ДЕЦЕМБАР: Киша и суснежица, од 0 до 3 степена