ПОЧАСТ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: Делегација Србије на обележавању 104 године пробоја Солунског фронта

В. Н.

24. 09. 2022. у 22:39

ПРОБОЈ Солунског фронта један је од најзначајнијих догађаја у нашој историји, поручила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић на Војном гробљу Зејтинлик у Солуну где је одата почаст српским војницима поводом 104. годишњице пробоја.

ПОЧАСТ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: Делегација Србије на обележавању 104 године пробоја Солунског фронта

Дарија Кисић, Фото Танјуг

- Пробој Солунског фронта, чему је храбра српска војска дала највећи допринос, представља кључни моменат у Првом светском рату и један од најзначајнијих догађаја у нашој историји - рекла је министарка која је предводила државну комеморативну свечаност полагања венаца и одавања поште.

Кисићева је истакла да ће Србија бити вечно захвална на храбрости и љубави према отаџбини, и жељи да својој домовини донесу слободу. Додала је да су своје животе дали да би данашње генерације живеле у миру и слободи, а то су највеће вредности које морамо да чувамо.

- И данас када стојимо овде на војном гробљу на Зејтинлику треба да будемо свесни да је оно јесте симбол страдања, али је и симбол јунаштва, слободе и љубави према домовини - навела је министарка.

Министарство је саопштило да је Кисићева разговарала и са дугогодишњим чуварем овог гробља Ђорђем Михаиловићем. Комеморативној свечаности присуствовао је и министар за рад и борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић, представници Министарства одбране, Војске Србије, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова.

Уписала се у спомен-књигу

СРПСКИ јунаци, док постоји Србија и српски народ постојаће и захвалност за ваш највиши пример јунаштва, љубави и оданости према својој домовини и свом народу. Живела Србија - уписала је Кисићева у Спомен-књигу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТАЈАНСТВЕНА ЕСКАДРИЛА X-500 У РАТУ ИСЦРПЉИВАЊА: Како је совјетски МИГ-25 владао небом изнад Израела