ПОЧАСТ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: Делегација Србије на обележавању 104 године пробоја Солунског фронта

В. Н.

24. 09. 2022. у 22:39

ПРОБОЈ Солунског фронта један је од најзначајнијих догађаја у нашој историји, поручила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић на Војном гробљу Зејтинлик у Солуну где је одата почаст српским војницима поводом 104. годишњице пробоја.

ПОЧАСТ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: Делегација Србије на обележавању 104 године пробоја Солунског фронта

Дарија Кисић, Фото Танјуг

- Пробој Солунског фронта, чему је храбра српска војска дала највећи допринос, представља кључни моменат у Првом светском рату и један од најзначајнијих догађаја у нашој историји - рекла је министарка која је предводила државну комеморативну свечаност полагања венаца и одавања поште.

Кисићева је истакла да ће Србија бити вечно захвална на храбрости и љубави према отаџбини, и жељи да својој домовини донесу слободу. Додала је да су своје животе дали да би данашње генерације живеле у миру и слободи, а то су највеће вредности које морамо да чувамо.

- И данас када стојимо овде на војном гробљу на Зејтинлику треба да будемо свесни да је оно јесте симбол страдања, али је и симбол јунаштва, слободе и љубави према домовини - навела је министарка.

Министарство је саопштило да је Кисићева разговарала и са дугогодишњим чуварем овог гробља Ђорђем Михаиловићем. Комеморативној свечаности присуствовао је и министар за рад и борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић, представници Министарства одбране, Војске Србије, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова.

Уписала се у спомен-књигу

СРПСКИ јунаци, док постоји Србија и српски народ постојаће и захвалност за ваш највиши пример јунаштва, љубави и оданости према својој домовини и свом народу. Живела Србија - уписала је Кисићева у Спомен-књигу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ЉУБАВНИ ХОРОСКОП ЗА ЛЕТО 2024: Ко ће процветати, а коме звезде и неће бити баш наклоњене